R5 5600 vs 5700X vs 5900X

5800x3D almaya çok meyilliyim yani AM5 ve DDR5 olayına sıcak bakmıyorum. Bu bağlamda çok uzun süre götürecek ve kasama uyacak her model önerisine açığım. Bütçeye 2000-2500 diyebiliriz.
Bütçen 360mm sıvı soğutmaya uygun ancak kasanın sadece önü 360 destekliyor ve öne sıvı soğutma takılması pek tavsiye ettiğim bir seçenek değil. Çünkü kasa içi sıcaklığını arttırıyor radyatör ısısı. Üste takmak istersen de 240/280 ile sınırlandırılıyorsun ve RAM + anakart yükseklikleri işin içine giriyor. O işlemciyi 240/280'lik bir sıvı soğutmayla rahatça soğutabilirsin tabi ki; ancak RAM ve anakartını belirtmen gerek.

Anakart sizinkiyle aynı MSI MPG B5550 Gaming PLUS RAM ise 44.8 mm yükseklikte Corsair Vengeance RGB RT modeli.

Anakart sizinkiyle aynı MSI MPG B5550 Gaming PLUS RAM ise 44.8 mm yükseklikte Corsair Vengeance RGB RT modeli.
Şu an şu model indirimde. Kaçırma istersen

Corsair'den devam etmek istiyorum dersen şu var.

@BerkayZ87 1699 TL fiyatina 240 Arctic var ondan iyi midir?
Ya açıkcası sadece Valorant, CS oynuyorum şu aralar. 5600 stok soğutucu ile kullanıp. İşlemci değiştiğimde taksam sıvı soğutma kötü olur mu bir de?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…