R5 5600 Wraith Prism ile PBO açtıktan sonra 90 dereceye çıkıyor

BerkerS

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600 | Anakart: ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II | Ekran Kartı: Asus DUAL RX6700XT | RAM: 32GB | PSU: High Power 600W 80+ GOLD | Klavye: BlitzWolf® BW-KB2
Merhaba,
Konuyu açma sebebim bilgi edinmek.
Wraith Prism ile R5 5600 kullanıyordum ve bir sorun yok sanıyordum çünkü PBO kapalı olarak kullanıyormuşum ısı normalde 65-70 derece arasında kalıyor ve daha yukarı asla çıkmıyordu.
Ancak PBO ayarını Ryzen Master üzerinden aktif edince işin rengi değişti 90 derece ısıya kadar çıktı işlemci ve Wraith Prism çaresiz kaldı tüm güçte çalıştığı halde.
Bu noktada ne yapılmalı PBO kapalı olarak mı kullanılmalı yoksa yeni bir soğutucu mu alınmalı?
Şimdiden yorum yaparak yardımcı olacak hocalarıma teşekkür ediyorum.

1679010476679.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Konuyu açma sebebim bilgi edinmek.
Wraith Prism ile R5 5600 kullanıyordum ve bir sorun yok sanıyordum çünkü PBO kapalı olarak kullanıyormuşum ısı normalde 65-70 derece arasında kalıyor ve daha yukarı asla çıkmıyordu.
Ancak PBO ayarını Ryzen Master üzerinden aktif edince işin rengi değişti 90 derece ısıya kadar çıktı işlemci ve Wraith Prism çaresiz kaldı tüm güçte çalıştığı halde.
Bu noktada ne yapılmalı PBO kapalı olarak mı kullanılmalı yoksa yeni bir soğutucu mu alınmalı?
Şimdiden yorum yaparak yardımcı olacak hocalarıma teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 1704306

PBO'da CPB gibi sisteme voltaj vererek performans arttıran bir yöntem temel farkı Boost frekansının üstüne çıkmanızı sağlıyor ama bunu doğal olarak ihtiyaç fazlası voltaj çekerek yapabiliyor. Birkaç FPS'in ötesindr bir katkısı olacağını sanmam. Onun yerine CPB açıp UV falan yaparak kullanabilirsiniz. Tabii CPB ile UV uyumlu çalışır mı emin değilim hiç denemedim. Kendi R5 3600 işlemcimde CPB gibi ayarlar kapalı ve UV mevcut. Kötü denilen AMD soğutucusyla bile yükte 60-70 derece arasında kullanabiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı