R5 5600 yanına Ekran kartı önerisi

Bütçe
11.000
Alabilecek parası varken arkadaş neden daha düşük kart alsın sırf darboğaz yüzünden zamanı gelince 1440p monitörle keyfine bakar.

O zaman geldiğinde DDR5 sisteme geçerim 2. bilgisayarımı kurarım şimdilik 3 yıl falan işimi görse yeter bana sonrasında bütçem olur güzel bir şey alırım.

Hocam daha 5 gün önce Galax 4060 aldım 5600 ile çok güzel çalışıyor ayrıca yıllardır AMD kullandıktan sonra NVIDIA yazılımı çok güzel geldi. Yalnız bu modelde RGB desteği yok haberin olsun. Max 115W çektiği için çok güçlü PSU kullanmaya da gerek kalmıyor. Şu an görsel yükleyemedim hata veriyor RDR2 Ultra DLSS kalitede 100 FPS'lerde kart 61 derecede.

Anakart: ASUS TUF Gaming B450M Plus Gaming.

İşlemci: Ryzen 5 5600.

RAM: Kingston Fury Beast 16 GB 3200 MHz.

Kasa Max 34 cm ekran kartı boyutu destekliyor.

Galax 4060 8 GB almayı düşünüyorum ama 5000 serisi gelecek deniyor, onu da beklemek istemiyorum işlemcim darboğaz yapabilir ve işlemcimi alalı 3 gün falan oldu AMD serisinden al diyenler oluyor, 2. el al diyenler var, kafam biraz karışık açıkçası yorumlarınızı bekliyorum.

Bu arada CS2 PUBG FiveM falan oynamak istiyorum yüksek ayarlarda FPS düşmesini istemiyorum.
Oynadığınız oyunlar online oyunlar, genelde temel güce dayanıyorlar(Kare oluşturma, çözünürlük, performans arttırma teknolojileri genelde desteklenmiyor veya efektif çalışmıyor.) ve bu konuda AMD daha başarılı.
Ayrıca 4060 genel olarak kötü bir kart, 128bit olduğu için bırakın 8gb olmayı daha düşük kapasiteli gibi davranabiliyor, ille Nvidia olacaksa 3060 12gb dahi daha iyi bir seçim olabilir.

Geri
Yukarı