R5 5600 yük altında olmadan 85 dereceleri görüyor

Birkaç gündür Google da video falan izlerken mavi ekran yer ikenki sesi 1 salise falan duyuyordum ve donuyordu sonra oyun oynarken fark ettim termal macun değiştirdim kasayı temizledim hala böyle.

Hocam macun yenileyip fanı güzelce oturtun. Bu arada stok fan yeterli değil 5600 için. Kule tipi soğutucu almanızı öneririm.
Bu yeterli 5600 için fazla para harcamanıza gerek yok. Macun ise MX 6 alın.
Bu arada bir anda mı oldu bu durum? Yoksa sıcaklıklar yavaş yavaş mı artmaya başladı?

Kaspersky veya Malwarebytes indirip virüs taraması yapın.

Hocam başka bir sıkıntı var o zaman daha yeni macun değiştirdiyseniz boşta 75 80 olması mümkün değil. Bir virüs taraması yapın. Bir de herhangi bir overclock vs. denemediniz değil mi?

Hayır. Kesinlikle BIOS ve benzeri overclock ile ilgili ayarlara dokunmadım. Virüs taraması yapıyorum.

Virüs taraması temiz çıktı. Fakat işlemci %5 kullanım 4.17 GHz gösteriyor. Acaba voltaj mı fazla?
Hocam başka bir sıkıntı var o zaman daha yeni macun değiştirdiyseniz boşta 75 80 olması mümkün değil. Bir virüs taraması yapın. Bir de herhangi bir Overclock vs. denemediniz değil mi ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-03 200225.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-03 200225.png
    80,6 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2024-06-03 200247.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-03 200247.png
    36,2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Acaba voltaj mı fazla?
Hocam voltaj konusunda bilgili değilim maalesef. Yeni konu açın daha iyi bilenler çıkacaktır umarım. Bios'tan ayarlar falan var Cpb, Pbo gibi fakat stok fan da olsa bu sıcaklıkta olmaması lazım işlemcinin yorucu bir işlem yapmıyorken.
Kullandığınız macun neydi ve doğru sürdüğünüze emin misiniz ?

Hocam voltaj konusunda bilgili değilim maalesef. Yeni konu açın daha iyi bilenler çıkacaktır umarım. BIOS'tan ayarlar falan var CPB, PBO gibi fakat stok fan da olsa bu sıcaklıkta olmaması lazım işlemcinin yorucu bir işlem yapmıyorken.
Kullandığınız macun neydi ve doğru sürdüğünüze emin misiniz?

Kullandığım macun Cooler Master Master gel regular modeli idi. Gayet de düzgün bakımını yaptım.

Keşke sorununuzu çözebilseydik hocam fakat attığım soğutucu gerçekten yeterli 5600 için. 1.5k gibi paralar vermeye gerek yok.

Tabii canım ne vereceğim 1500 2000 TL uyguna bulmuşken.

Keşke sorununuzu çözebilseydik hocam fakat attığım soğutucu gerçekten yeterli 5600 için. 1.5k gibi paralar vermeye gerek yok.

Hocam tekrardan merhaba bu önerdiğiniz kule tipi soğutmayı satın alacağımda boşta falan kaç derece oluyor? Oyunlarda çok sıcaklık yükseliyor mu benim sorunum hala çözülmedi.

Son düzenleme:
Tabii canım ne vereceğim 1500 2000 TL uyguna bulmuşken.

Hocam tekrardan merhaba bu önerdiğiniz kule tipi soğutmayı satın alacağımda boşta falan kaç derece oluyor? Oyunlarda çok sıcaklık yükseliyor mu benim sorunum hala çözülmedi.
Hocam 70 derece görmedim bile. Tabi ben kasam çok küçük olduğu için yan kapağı açıyorum sistemi yoran oyunlarda öyle. Kasanız küçük değilse sizde de görmez. Boştayken hiç bir sıcaklık sorunu da yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı