R5 5600G MSI B550M Pro VDH sistem sürekli sıfırlanıyor

esmert2665

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2016
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. İndirimlerden APU işlemcili sistem toplamaya karar verdim ve parçaları aldım. Windows kurdum fakat Windows açılıyor sistem kendini hemen resetliyor. Bazen 5 dakikada bir, bazen 10 saniyede bir sürekli reset atıyor. Otomatik güncelleştirme yapıyorum güncelleştirmelerin yarısında reset atıyor. Anakart güncellemeleri yapıyorum, güncellemelerin yarısında reset atıyor. Benzer sistemi arkadaşımda satın aldı işlemci ve anakart modeli aynı arkadaşımda da aynı sorun var.

Çözüm için RAM'leri tek tek denedim sorun devam etti. Powersupp değiştirdim, sorun devam etti. SSD değiştirdim, sorun devam etti. Flash BIOS ile güncelleme yaptım, sorun düzelmedi. Tanıdığım bilgisayarcıya götürdüm. Sorunun işlemci kaynaklı olduğunu, farklı bir anakartta işlemciyi denediğini sorunun devam ettiğini belirtti. İşlemciyi servise yolladım, işlemci değiştirildi; kapalı, 0 kutu yenisi geldi fakat sorun devam ediyordu. Kafama takılan sorulardan birisi işlemci sorunsuzsa neden değişim yapıldı. İkincisi işlemci kaynaklı bir sorunsa gelen ikinci sıfır kapalı kutu işlemcide mi sorunlu? Arkadaşım da 1 hafta gibi farklı zaman aralığında aynı işlemciyi aldı İncehesap'tan. 0, kapalı kutu, aynı sorun ikimizde de var. Sorun çözümünü bir türlü bulamıyorum. Bilgisayarcının dediğine göre anakart üzerinde farklı bir işlemci denemiş, sorun olmadı dedi. Konu hakkında yorumlarınızı ve fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var, kafayı yemek üzereyim. Aynı sorunu yaşayan, bir çözüm bulan, sorun hakkında bir fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sistemin parçaları şu şekildedir;

MSI B550M Pro VDH
Ryzen 5 5600G
Power; High Power 600W Gold Plus
RAM'ler; G.Skill RIP. 3600 MHz
SSD; Adata XPG 8100 512 M.2
Yazım hataları varsa şimdiden herkesten özür dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümü nedir? Güncel mi?
 
RAM'leri de XMP kapalı olarak deneyin derim.
 
RAM'leri de XMP kapalı olarak deneyin derim.

XMP kapalı açık resetleme devam ediyor. Bir mavi ekran hatası falan da vermiyor direkt olarak yeniden başlatıyor. Fanlar dönmeye devam ediyor hiç durmuyor. Kendini kapatmıyor. Olay görüntüntülüleyicisinden baktığımda Kernel Power 41 hatası gözüküyor. Fakat ilgili hatanın her şeyden kaynaklanabileceği yazıyor forumlarda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a girebiliyorsan varsayılan ayarlara döndür. Ethernet kablosunu klavye mouse ne varsa ekran kartı kablosu hariç çıkar. Sistemi aç ve sadece klavye ve fareyi bağlayıp AİDA64 ile stabilite testi yapmayı dener misin. Olmadı farklı RAM bulup bi de ona bak.
 
Anladım hocam. Kernel Power 41 için en önemli etken PSU. BIOS'u resetleyip deneyebilirsiniz. Fişini çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.
 
Anladım hocam. Kernel Power 41 için en önemli etken PSU. BIOS'u resetleyip deneyebilirsiniz. Fişini çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.

Şöyle söyleyeyim dediklerinizi harfi harfine uyguladım. BIOS resetledim, PSU değiştirdim. Bugün tekrar bilgisayarcıya götürdüm Ryzen 3 1200 işlemcisini anakarta taktık ve eski model bir ekran kartı ile denedik. 1 saat açık kaldı sonra tekrar yeniden başlattı 20'şer dakika aralıklarla 4K video izlerken sistem donarak siyah ekranda kalmaya başladı. Yarın işlemciyi farklı bir anakart üzerinde tekrar deneyeceğiz. Sorun anakart gibi gözüküyor ama test etmeden kesin bir şey diyemiyorum. Yarın bir gelişme olması halinde buradan bilgi paylaşırım. İlginiz için teşekkür ederim. Konuyla ilgili fikri olan arkadaşlar fikrini belirtirse sevinirim.

BIOS'a girebiliyorsan varsayılan ayarlara döndür. Ethernet kablosunu klavye mouse ne varsa ekran kartı kablosu hariç çıkar. Sistemi aç ve sadece klavye ve fareyi bağlayıp AIDA64 ile stabilite testi yapmayı dener misin? Olmadı farklı RAM bulup bir de ona bak.

Dediklerinizi uyguladıydım hatta kasadan gelen kablolar kısa devre mi? Yaptırıyor düşüncesi ile uzay kasa olarak kablo bağlamadan çalıştırdım anakartı sorun aynıydı. Şu an kasa bilgisayarcıda yarın bir çözüme ulaşamazsak dediğiz testi yapacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam. Duruma göre yazarsınız. Dediğinize göre anakartta sıkıntı olma ihtimali var.
 
Sorun %90 anakart gibi duruyor şöyle ki bugün kendi işlemcim hariç 2 farklı işlemci ile denedik yeniden başlatma sorunu devam etti. Kendi işlemcimi farklı bri anakart üzerinde denediğimizde bir sorun yaşanmadı. Anakartı inventustan aldıydım bugün gönderdim bakalım inşallah çok uzun süre beklemeden değişim yapılır.
Konuyla ilgili son yazımı yazıyorum. Ürün bugün İnventus'a ulaştı ve işlemci soketi hasarlıymış ve Anakartın kenarlarına termal macun bulaşmış (kozmetik kusurmuş) bu nedenlerle ürün garanti dışı sayılmış. İşlemci soketine hiçbir şekilde zarar vermediğime eminim ki işlemci sokete zaten tık diye kendi oturuyor bir baskı uygulamama gerek yok. Teknik servise gönderip ancak ücreti karşılığında tamir edebilirlermiş ve ücreti kabul etmezsem 180 TL ödeyip ürünü geri alabilirmişim. Konuyla ilgili yasal hakkımı kullanarak tüketici hakem heyetine başvuru yaptım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı