R5 5600G nasıl OC yapılır?

RedStone18

Hectopat
Makaleler
1
RAM
32 GB CL16 3200 Mhz DDR4
Anakart
MSI B450 M-A Pro Max
Sıcaklıklar oyunda çok iyi ve bu yüzden OC yapmak istiyorum. Nasıl ve nereden yapabilirim? Güvenli olmasını istiyorum öyle çok da abartmayacağım.
Ekran kartım RTX 4060

Son düzenleme:
Denendi onaylandı. 3300X ile 5600'e denediğim OC getirilerini üst üste koysam şu Ballistix'lerin OC getirisi etmez. %1 low FPS bile uçuyor, çok ilginç bir olay.
Peki hocam o zaman belleklere OC deneyeceğim. Onu nasıl yaparım ve kalıcı hasar mümkün müdür? Güvenli olur mu sizce?

Peki hocam o zaman belleklere OC deneyeceğim. Onu nasıl yaparım ve kalıcı hasar mümkün müdür? Güvenli olur mu sizce?

2 seneye yakındır OC ile kullanıyorum bellekleri taş gibiler. Onun için Thaiphoon Burner'den ekran görüntüüs alıp overclock bölümüne konu açacaksın bakacaklar. Her bellek iyi overclock olmuyor.

5600G'de RAM Overclock yapmak her türlü ödüllendirici oluyor önbelleği küçük olduğundan. Kolay kolay hasar veremezsin zarar vermeye çalışsan bile.
2 seneye yakındır OC ile kullanıyorum bellekleri taş gibiler. Onun için Thaiphoon Burner'den ekran görüntüüs alıp overclock bölümüne konu açacaksın bakacaklar. Her bellek iyi overclock olmuyor.
Rapor oluşturdum nasıl OC yapabileceğim hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Rapor oluşturdum nasıl OC yapabileceğim hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Ekran görüntüsü atar mısın?

Bir de BIOS'un güncelse şu sürüme döner misin?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 36
Güncel peki ne için dönmemi istiyorsunuz?

Zaten o sürümdeymişki.

En son sürümde nedense bellek frekanslarıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Agesa 1.2.0.8 ile 4533 MHz boot ettirebilirken Agesa 1.2.0.A ve 1.2.0.B ile 4000 MHz boot ettiremiyorum.

DRAM Frequency 4000 MHz
FCLK Frequency 2000 MHz
CPU SOC Voltage 1.25V
DRAM Voltage 1.4V
CLDO VDDP 1.0V
tCL veya CAS Latency 18
tRCDRD 21 tRCDWR 8
tRP 21
tRAS 31
tRC 72
tRRDS 6 tRRDL 6 tFAW 24
tWTRS 4 tWTRL 12
tWR 20 tRTP 10 girip şu teste sokar mısın? Aslında daha iyisini de yapabilir ama yavaş yavaş gitmek daha mantıklı olur.

Farz edelimki OC çok kötü sonuçlandı test yapılınca ne olur PC falan kapanır mı? Ayrıca anlamadım RAM'leri 4000 Mhz mi yaptım çok fazla değil mi?

Farz edelimki OC çok kötü sonuçlandı test yapılınca ne olur PC falan kapanır mı? Ayrıca anlamadım RAM'leri 4000 Mhz mi yaptım çok fazla değil mi?

5600G ile 4733 MHz bile çalıştırma ihtimalin var. Test sırasında mavi ekran alabilirsin eğer ayarlar stabil değil ise ama alacağını zannetmiyorum, elindeki çipler kaliteli.

Ayarları girdikten sonra sistem görüntü vermezse bu rehberdekileri yaparak görüntü alabilirsin.

Hocam peki şimdi Ram frekansı ne oldu 4000 mhz mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…