Çözüldü R5 5600G - RX 5500XT sistemde Kernel Power 41 (63) ve eventlog 6008 hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Brod

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8+8 , 16GB 3200MHz DDR4 CL16 Çift Kanal
SSD veya HDD modeli
512GB NVMe M2 (Windows burada yüklü) , 320GB Samsu
Ekran kartı
AFOX AMD RADEON RX 5500XT 8 GB 128 Bit (OC YOK)
Anakart
ASUS PRIME A320M-K
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600G @3.9GHz , 4.4GHz Turbo Boost ile
Hemen kısaca özetleyeyim:
12.08.2024 tarihinde ASUS TUF Gaming VG24VQE model bir monitör satın aldım. Satın aldığım günden beri "Kernel Power 41 (63) ve eventlog 6008" kodlu hatalar almaya başladım. Eski monitörüm yanlış hatırlamıyorsam 2011 model Samsung 2253bw modeliydi ve onda hiçbir sorun yaşamıyordum. Bu sorunu yaşadığım tek yer YouTube üzerinde "tam ekran" video izlerken ekran donuyor ve büyük ihtimal nereden izlersem donacak. Her türlü yolu denedim bir türlü sonuca varamadım, aşağıya olay görüntüleyicisi'ndeki hata kodlarını, sistem detaylarını ve çözüm için yaptıklarımı yazacağım.
Sistem:
PSU: Archon 650W 80+ Bronze (18 Ağustos 2024 tarihinde alındı ancak 30.08.2024 tarihinde çalışmaya başladı.)
Anakart: ASUS Prime A320M-K
CPU: AMD Ryzen 5 5600G @3.9GHz, 4.4GHz Turbo Boost ile (OC yok)
GPU: Afox AMD Radeon RX 5500XT 8 GB 128 bit (OC yok)
RAM: 8+8, 16 GB 3200MHz DDR4 CL16 çift kanal
Depolama: 512 GB NVMe M.2 (Windows burada yüklü), 320GB Samsung HDD
Yaptıklarım:
2 hafta önce iç-dış temizlik ve termal bakımları yapıldı.
BIOS Update yapıldı.
DDU ile ekran kartı driver silindi ve AMD'nin sitesinden en son sürüm indirildi.
PSU değiştirildi. (18.08.2024)
Güç kablosu değişti. (18.08.2024) (PSU'nun kendi kablosu)
Yeni çoklu topraklamalı priz alındı (31.08.2024)
OCCT ve diğer programlar ile test edildi (sorun çıkartan aygıt yok)

Dosya Ekleri

• Kernel.png
    Kernel.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 40
  • EventLog.png
    EventLog.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 38
  • OCCT.png
    OCCT.png
    103,3 KB · Görüntüleme: 41
Çözüm
Bu tarayıcıdaki donanım hızlandırma gibi ayarlar sorun yaratabiliyor, sisteminizde sorun olsa asıl oyunlarda problem çıkarır, Kernel Power hatasınıda sistemi zorla yeniden başlattığınız için alıyorsunuz.
Bu ayarda uygulamayı dahili GPU yerine ekran kartında çalıştırıyor, ek bir ayar yapılmadığında zaten ekran kartından çalışır, donanım hızlandırmayla alakalı bir sorun.

Dahili GPU kapalıysa, zaten bu ayarın hiçbir anlamı yok.
Donanım hızlandırmayı kapatınca evet sorun çözülüyordu ancak videolar 30 fps oluyordu. Videodaki 2. yaptığı yani Chrome'u ekran kartına ataması videoları yine 60 fps stabil çalıştırmasını sağlıyor. Benim işlemcinin içindeki ekran kartı, harici ekran kartı takıldığında otomatik olarak deaktif olması gerekmiyor mu? zaten bunu yaparken harici ekran kartım gözüküyordu sadece. Aslında dediğin gibi grafik hızlandırmayı kapatınca çözülmesi gerekiyordu ama orada dikkat edersen 2 tane seçenek var, güç tasarrufu ve yüksek performans var büyük ihtimalle güç tasarrufunu seçiyordu windows ve o yüzden videolar 30 fps oluyordu.

Neyse hocam, zamanını ayırdığın ve destek yolunda büyük rol oynadığın için sana teşekkürlerimi sunarım. Allah senden de razı olsun, sen olmasan sorunun grafik hızlandırma ayarından kaynaklandığını bulamazdım büyük ihtimal. Tekrardan teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
SON GÜNCELLEME: Videolar 2. yöntemden sonra bile hâlen daha akıcı olmuyorsa ekran kartının yazılımı üzerinden FreeSync veya G-Sync'i kapatmalısınız. ben 60FPS kalıcı çözümü FreeSync'i kapatarak buldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı