R5 5600H RTX3050 LoL'de FPS düşüşü

Makaleler
8
Yer
Ankara
R5 5600H RTX 3050 8 GB RAM var, oyun başlarında 220 FPS, lane'e gidince 120-130 FPS, ormanda fight falan olduğu zaman 79'a dahi düştüğünü gördüm. Nasıl çözeceğim sorunu? 1080p Ultra ayarlardayım. İşlemci ısım 68, ekran kartı ısım 55-60 arası dolanıyor.

R5 5600H RTX 3050 8 GB RAM var, oyun başlarında 220 FPS, lane'e gidince 120-130 FPS, ormanda fight falan olduğu zaman 79'a dahi düştüğünü gördüm. Nasıl çözeceğim sorunu? 1080p Ultra ayarlardayım. İşlemci ısım 68, ekran kartı ısım 55-60 arası dolanıyor.
MUX Switch olayını araştırmanı öneririm. Ve derhal 8 daha takviye yapmanı. İnanılmaz fark ettiricek. Ram takviye edemez isen, Monitör takıp "Sadece 2. Ekran" demen gerekir. Monitörün yok ise 8x2 Dual ram kullanmanı öneririm. Yoksa çözüm çok yok gibi duruyor :) :)

MUX Switch olayını araştırmanı öneririm. Ve derhal 8 daha takviye yapmanı. İnanılmaz fark ettirecek. RAM takviye edemez isen, monitör takıp "sadece 2. ekran" demen gerekir. Monitörün yok ise 8x2 Dual RAM kullanmanı öneririm. Yoksa çözüm çok yok gibi duruyor :) :)

Hocam kullandığım laptopta muxswitch yok, monitöre bağlaynca AC Valhalla gibi oyunlarda FPS artıyor ama ben şu laptopun kendi ekranı ile 100+FPS'de LoL oynayamayacaksam almamın ne anlamı var ki?

Hocam kullandığım laptopta muxswitch yok, monitöre bağlaynca AC Valhalla gibi oyunlarda FPS artıyor ama ben şu laptopun kendi ekranı ile 100+FPS'de LoL oynayamayacaksam almamın ne anlamı var ki?
Tamam, 8x2 Ram yaparak MUX un vereceği güç artışının %80 kadarı FPS kazanacaksın. Kendim denemiştim inan bana. LoL de 9300H 1650 TF de 30 görüyordu 8x2 yaptığımda min. 80 görüyordu ve monitöre taktığımda min. 90 görüyordu. Bu hesaplamadan tavsiyem 8x2 yapman ki zaten günümüzde 8 yetmiyor. Örnek vermek gerekir ise 16 Ram var şuan ben de bir çok oyun 6-10GB ram tüketimi yapıyor.

MUX Switch olayını araştırmanı öneririm. Ve derhal 8 daha takviye yapmanı. İnanılmaz fark ettirecek. RAM takviye edemez isen, monitör takıp "sadece 2. ekran" demen gerekir. Monitörün yok ise 8x2 Dual RAM kullanmanı öneririm. Yoksa çözüm çok yok gibi duruyor :) :)

Bu arada laptopun kendi ekranı ile 60 FPS AC Valhalla oynuyorum, 130 FPS Valorant oynuyorum, 90+ FPS Ultra'da MB Bannerlord oynuyorum. Sorunun ekrandan çok oyunla ve ayarla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bu arada laptopun kendi ekranı ile 60 FPS AC Valhalla oynuyorum, 130 FPS Valorant oynuyorum, 90+ FPS Ultra'da MB Bannerlord oynuyorum. Sorunun ekrandan çok oyunla ve ayarla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Dediğim gibi RAM Takviyesi yaparsan MUX un vereceği gücün %80 i kadar bir artış yaparsın. Yani yine performans da uçarsın.

İstersen Youtube de 5600H 3050 8GB ram VS 16GB Dual ram testlerine bakabilirsin. Valorant test vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı