R5 5600H'ın sıcaklığını düşürmek için öneriler

ŞenolGüneş

Kilopat
Yer
Bursa Nilüfer
Daha fazla  
Ekran kartı
1650
İşlemci
R5 5600H
PUBG oynarken FPS 60'a sabitlenince anca 85 derecelere düşüyor. Güç seçeneklerinden işlemci kullanımını en fazla 60 yapmama rağmen bu sıcaklıklarda. Laptop olduğu için sıcaklık evet birazcık normal olabilir ama hala yüksek bana göre. Nasıl bir ayar yapmam lazım? Base Clock'a çekersem sorun çözülür mü? İçini açıp temizleme ya da termal macun sıkma imkanım yok.

Cihaz kaç aylık?

Yüzde 60 da hiç normal değil. Temizleme imkanın yoksa en fazla yaptığın gibi kullanım sınırlayarak , biraz undervolt yaparak bi parça kırabilirsin ısıyı. Throtte stop programı yardımıyla normal masaüstünde dahi işlemci birimlerine undervolt , çekirdek hızı ayarlama işlemleri yapabilirsin. Mesela 8 çekirdekse 4 ünü çok düşüj frekanslara kırabilirsin. Ne kadar düşürebilirsin onu deneyip görmek lazım.

Undervolt yapabilirsin, tabii kilidi açıksa. Termal macun yenileyip temizlik yapabilirsin ama yapamam demişsin zaten. Pek bir seçeneğin yok maalesef.
Undervolt nasıl olur tam olarak bilmiyorum ve bence uğraşmasam daha iyi. Daha basit yollarla halletmek en iyisi bence.

Throtte stop programını işlemcim destekliyor mu bilmiyorum. Sanırsam sadece Intel işlemcileri destekliyordu, doğru muyum?

Undervolt kolay ve cihaza zarar vermeyen bir işlem. Gözünüz korkmasın yani. Cihazınız nedir bu arada?
Lenovo ideapad gaming 3 GTX 1650 R5 5600H

Az önce baktım Throtte Stop sadece Intel işlemciler için varmış.

Evet dediğiniz gibi temizlik şart olmuş. Şu an yukarıda hocalarımın da bahsettiği gibi UV deneyebilirsiniz.
Program önerebilir misiniz peki?

Throtte stop bildiğim kadarı ile hepsini destekliyor diye biliyorum. Ben BIOS tan dahi yapamadığım ayarı onda ayarladım bilgisayar açılınca tak açılıyor. Mis gibi temiz işlem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…