R5 5600X boşta 58 derece

Darkking06

Picopat
Katılım
9 Mart 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba işlemciden çok memnunum fakat boşta gezerken 58-62 derece arası gidip geliyor. Valorant tarzı oyunlarda ise 83 dereceyi buluyor. Üzerinde stok soğutucu var. Cooler Master MasterLiquid ML240L v2 soğutucusunu alsam çözüme ulaşır mıyım? Yoksa ömrü kısa olan bir işlemci mi satın aldım? Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Isınan bir model.
 
Bu kadar güçlü bir işlemciyi stok soğutucuyla kullanmak pek mantıklı değil. CPB kapatıp işlemciye UV yapın.
Bunları yapmayı gösteren bir rehber var mı önerebileceğiniz?
Ömrü kısa diye bir şey yok. Hava akışı güzel bir kasada bile stok soğutucu nadiren yetersiz geliyorken hava akışı kötü bir kasaya sahipsen düşürmenin yolu soğutucu almak.

ML240 v2 yerine bütçe belirtin daha iyilerini önerelim.

CPB ayarını kapatırsan soğutucu alana kadar bedava sıcaklık düşürme yöntemi. Ama işlemci performansından %10-15 kayıp oluyor.
max 800-900 arasına çıkabiliyorum hocam
 
Bunları yapmayı gösteren bir rehber var mı önerebileceğiniz?

Max 800-900 arasına çıkabiliyorum hocam.

Anakartının markası ne? CPB'yi BIOS üzerinden kolaylıkla kapatabilirsin. UV'de düşük voltaj vererek örnek veriyorum 3.9 GHz'e sabitleyeceksiniz bir nevi OC diyebiliriz.
 
Hocam CPB kapatmak çok işe yaradı yükte 55 derece oldu. Teşekkür ederim sıvı soğutma alana kadar içim rahat bir şekilde kullanacağım.

Rica ederim dostum. CPB kapalı olduğu için şimdilik temel frekansında kullanırsın Turbo frekansa çıkmaz. Sıvı soğutma alındığı zaman sağlam bir OC çekersin süper olur.
 

Geri
Yukarı