R5 5600X boşta 60 derece normal mi?

Roger Taylor

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Ankara
İşlemcim boşta 60 derece işin garibi yük altında 68 derece üstüne çıkmıyor.

120mm sivi sogutmam var islemci 4000MHz sabit ve 1.1 voltajda yardımcı olur musunuz?

İşlemcim boşta 60 derece işin garibi yük altında 68 derece üstüne çıkmıyor.

120mm sivi sogutmam var islemci 4000MHz sabit ve 1.1 voltajda yardımcı olur musunuz?
Sıvı soğutma fanları belli bi derecede hızlı dönmüyor sanırım o yüzden. Önemli olan yük altındaki sıcaklığı. 68 diyorsun. Sorun yok o zaman.

Sıvı soğutma fanları belli bi derecede hızlı dönmüyor sanırım o yüzden. Önemli olan yük altındaki sıcaklığı. 68 diyorsun. Sorun yok o zaman.
Bazı işlemci odaklı oyunlarda valorant gibi, oyunu kapattıktan sonra oyundaki sıcaklık neyse boştayken de o kalıyor mesela oyundayken 69 derece ise oyundan çıkınca da 69 derece sabit kalıyor bunu nasıl çözerim hocam

120mm sıvı soğutma işe yaramaz stok soğutucuyla aynı neredeyse iyi bir kule tipi alsaydınız keşke ben 1 saat oldu SE 214 XT'yi taktım 5600'e 80 85 derecelerde 60 65'e indi yük altında.

120mm sıvı soğutma işe yaramaz stok soğutucuyla aynı neredeyse iyi bir kule tipi alsaydınız keşke ben 1 saat oldu SE 214 XT'yi taktım 5600'e 80 85 derecelerde 60 65'e indi yük altında.
Benimki de 105 dereceden 68e indi hocam?

QFan ayarı mı hocam dediginiz
Bios üzerinden cpu fanı ve pompa için manuel curve ayarı yapabilirsiniz. Yükte değer gayet normal.
Hocam Qfan ayarı mı dediginiz?

yük altında 67 dereceboşta 62-63 derece

Son düzenleme:
QFan ayarı mı hocam dediginiz

Evet Qfan. Muhtemelen boşta fan dönmediğinden sıcaklık yüksek. Kademeli olarak;

50 derecede %25,
55 derecede %50,
60 derecede %70,
65 derecede %85,
70 derecede %100 gibi değerler deneyebilirsiniz. Gürültü seviyesi yüksek gelirse %100’ü 80 dereceye denk gelecek şekilde oynamalar yapabilirsiniz.

Hocam Lower Middle ve Upper şeklinde 3 tane ayar var. Lower'ı 30 derece %20 Middle'ı 50 derece %45 ve Upper'ı 70 derece %100 olarak ayarladım iyi midir?

Hocam Lower Middle ve Upper şeklinde 3 tane ayar var. Lower'ı 30 derece %20 Middle'ı 50 derece %45 ve Upper'ı 70 derece %100 olarak ayarladım iyi midir?
Hocam değişen pek şey olmadı, düne kadar boşta 45 derece çalışan işlemci şuan 60 derecelerde anlayamıyorum bir türlü.

Son düzenleme:

Boşta bile 30 dereceyi görme ihtimaliniz yok bu yüzden ilk aşamayı o kadar düşük değerde tutmayın. Lower 45 derece %25, Middle 55 derece %50, Upper 70 derece %90 olabilir. %100 seviyesine çıkmanıza gerek olmaz zaten.

Yapabileceğim başka bir ayar var mı hocam, performans umurumda değil sıcaklık takıntım var. (İslemci biosta 45 derece gözüküyor)

Nasıl yaptığımı bilmiyorum ama bir şekilde çözdüm. Biostan zırt pırt ayar değiştirdim hahaha. Şuan boşta 50 derece yük altında ise 67 derece. Yardımlarınız için çok sağolun hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…