R5 5600X için Dark soğutucu yeterli olur mu?

Hız aşırtma düşünmüyorsan hava soğutucu iş görür.
Yok o konu hakkında bilgim olmadığı için düşünmüyorum. Ayrıca bir sorum daha olacak kule tipi soğutucu montajını bilmediğim için soruyorum. Başka bir şey almaya gerek var mı? ve B450M-H anakartında bir sorun yaratır mı?
 
Yok o konu hakkında bilgim olmadığı için düşünmüyorum. Ayrıca bir sorum daha olacak kule tipi soğutucu montajını bilmediğim için soruyorum. Başka bir şey almaya gerek var mı? Ve B450M-H anakartında bir sorun yaratır mı?

Zaten soğutucu gelirken AM4 soket yapısına uygun gelir. Bunu alırken yazar. Benim düşüncem almayı düşündüğüm 212 olmuştur. Teknik özellikler de AM4 ve Intel yapısına uygun olduğu yazar. Bunu anakart olarak düşünme. Genel işlemci özelliklerine gider. Attığım linkteki teknik özelliklere bakman yeterli olacaktır. Ayrca sadece oyun oynayan biriysen hız aşırtmayı merak etmesende olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

 
Ayrca sadece oyun oynayan biriysen hız aşırtmayı merak etmesende olur.
Yok hocam zaten hiç girmem o tür işlere mesela şu an Ryzen 5 3600 ile RTX 3060 kullanıyorum %10-%15 darboğaz yapıyor sıkıntılı oluyor o yüzden yükseltmek istedim overclock işinede girebilirdim ama bence gerek yok hem o konu hakkında bilgimde yok o yüzden sıkıntı. tamamdır o zaman ryzen 5 5600 ve 700 TL bandına bir soğutucu alacağım. teşekkürler her şey için
 
Yok hocam zaten hiç girmem o tür işlere mesela şu an Ryzen 5 3600 ile RTX 3060 kullanıyorum %10-%15 darboğaz yapıyor sıkıntılı oluyor o yüzden yükseltmek istedim overclock işinede girebilirdim ama bence gerek yok hem o konu hakkında bilgimde yok o yüzden sıkıntı. Tamamdır o zaman Ryzen 5 5600 ve 700 TL bandına bir soğutucu alacağım. Teşekkürler her şey için

Aynı sistemi arkadaşıma almıştık pek yapmıyordu. Hangi oyunlarda darboğaz yaptığını merak ettim. 3600 beğendiğim işlemci. Isınmasını beğenmiyorum. 3060 ekran kartının aman aman çekirdek gücü yüksek bir ekran kartı değil. Tamam 12 GB bir ekran kartı ama. O güç çoğu zaman 12 GB ekran kartınının hakkını veremeyecek bir ekran kartı. 5600 işlemciye gelince alınacak en iyi oyuncu işlemcisi. Ben hava soğutucu olarak 212 Hyper video haricinde arkaşımda tavsiye etmişti. O yüzden link paylaştım. Genel olarak hava soğutucu kaliteli veya kalitesizini ben aramadım. Artık sıcak bakmıyordum. Ben o yüzden sıvı soğutucu tercih ettim.
 
@valenn soğutucu alabiliyorsan al, R5 5600X kendi içerisinde çıkan soğutucu oyundan oyuna değişiyor 80 derece üstüne çıkabiliyor yer yer fakat oyunlarda performans düşürecek kayıp yok. Stress testlerinde rahatlıkla 90 dereceye çıkabiliyor, oyunlarda kendi soğutucu yetebiliyor fakat sistemin daha serin çalışıp kafam rahat olsun istiyorsan soğutucu değiştir. 200 TL fark için X olan model alınmalı hatta 500-600 TL içinde alınabilir diyorlardı bunun üstü 1000 TL farka değmez.
 
Aslında 3600 iyi bir işlemci bence soğutucu alıp OC yapabilirsiniz çok sıkıntılı bir durum değil.

3060 ekran kartını eleştirebilirim. 3600 işlemciyi beğenirim beğenmem. Bu nesildeki işlemciyi ve ekran kartını zorlayacak oyun şu an bende göremedim hocam. Sen görürsen bir paylaş. Merak ettim.
 
Dying Light 2 de mesela %88 oluyor maksimum. CPU kullanımında da çekirdek bazlı bir darboğaz oluyor tekli çekirdek darboğazı sanırım. Ve işlemci bazlı oyunlarda işlemci zorlanıyor. (Rust, HOI4 gibi oyunlar.)

Saydığın oyunlarda sıkıntı olmaması gerek normalde. Üzüldüm adına.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı