R5 5600X işlemci 3700 MHz'yi geçmiyor

mesut77

Picopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance 8*4 32 GB 3600 mhz
Anakart
MSI x470 gaming pro carbon
Selamlar. MSI X470 Gaming Pro Carbon anakartim ile Ryzen 5600X işlemcime PBO ile overclock yapmaya çalışıyorum. Uzun araştırmalar sonunda BIOS ayarlardan PBO +200 verip curve per Core -30 yaptım. CPB kapalı. XMP profil 1 RAM'lar 3600 de. Ryzen Master'da bu işlemleri yapınca Max 4850 gösteriyor ama CPU hiçbir şekilde 3700 MHz'yi geçmiyor. CPU Voltaj hep 1. CPU frekans stres testlerinde olsun oyunlarda olsun 3700'u geçmiyor. Nerede hata yapıyorum anlamadım.
Anakart BIOS sürümüm 2022'den kalma. Sonra çıkanların hepsi beta o yüzden guncellemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birde dediğiniz gibi deneyeceğim.

Arkadaş gigabyte anakart ile ryzen 5600 cpb açık stok soğutucu ile cpu sıcaklık yükte 40-50 derecelerde. Bende cpb açıkken kuduruyor CPU 85-95 derecelerde. Macun yeni, kasa 6 fanli mesh. Bu MSI x470 anakart serisi sorunlu sanırım. Yada 5600, 5600x e göre daha stabil bir CPU.
5600, 5600x'ten daha soguk calisir ama senin bosta 85-95 derece oluyorsa baska bir problem var demektir. Bios guncelledin mi hic, belki faydasi olur. Chipset'lerini guncelle. En son da bios'u default ayarlara al.

5600, 5600x'ten daha soguk calisir ama senin bosta 85-95 derece oluyorsa baska bir problem var demektir. Bios guncelledin mi hic, belki faydasi olur. Chipset'lerini guncelle. En son da bios'u default ayarlara al.
Boşta 50-60 derece. yükte sürekli yükseliyor. 90 i geçince kapatıyorum zaten. Bios bu anakartlarda(MSI x470 gaming pro carbon)sıkıntı. Stabil bios versiyon bulan ellemesin diyorlar. Bios versiyonum 2022 den kalma üzerine 3 bios uptade gelmiş hepsi beta.

Kapatmana gerek yok, zarar gelmez merak etme. Islemcin gayet guzel, bir guzel hava sogutucu al, hem mini oc yaparsin hem de Curve Optimizer kullanirsin. Senin islemcinin overclock potansiyeli arkadasininkinden fazla. Oc yapmasan bile sadece curve optimizer kullanirsin, boost clock'unu uzun sure devam ettirebilirsin.

Kapatmana gerek yok, zarar gelmez merak etme. Islemcin gayet guzel, bir guzel hava sogutucu al, hem mini oc yaparsin hem de Curve Optimizer kullanirsin. Senin islemcinin overclock potansiyeli arkadasininkinden fazla. Oc yapmasan bile sadece curve optimizer kullanirsin, boost clock'unu uzun sure devam ettirebilirsin.
Aynen güzel bir hava soğutucu şart. Ryzen bu seri işlemcilerde oc için sabit manuel mi yoksa cpb - pbo mu daha verimli ve stabil olur? Cpb açıp curve per core - değer versem sıcaklık fark eder mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı