Çözüldü R5 5600X işlemciye overclock ayarı önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

agei

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, R5 5600X işlemcimle Valorant'ta daha iyi FPS alabilmek için overclock yaptım.

Soğutucum: Kraken X53.

Değerleri şu şekilde yaptım.

PBO limits - motherboard.
PBO scalar - Auto.
Clock override - disabled (+200 yapınca sadece sıcaklık arttı Cinebench'de bir fark yaratmadı.

Curve Optimizer - all Core.
Sign - negative.
Magnitude - 20.

Güncel olarak Cinebench R23'te 11400 puan alıyorum ve maksimum sıcaklık Cinebench'de 78 derece oldu.

Ekstra olarak yapabileceğim veya bunu yaparsan daha iyi olur diyeceğiniz bir ayar var mı? Curve Optimizer'i biraz daha arttırabilir miyim?

Çözüm
X için net voltaj veremeyeceğim, 4.6 GHz, 1.15v verip test edin, stabiliteye göre voltajı arttırıp azaltırsınız, o işlemcinin 5.0 GHz'e kadar yolu var.

4.6 ile bile şu an aldığınız skordan fazla alırsınız.
Merhaba, R5 5600X işlemcimle Valorant'ta daha iyi FPS alabilmek için overclock yaptım.

PBO scalar - Auto.
Clock override - disabled (+200 yapınca sadece sıcaklık arttı Cinebench'de bir fark yaratmadı.

Sign - negative.
Magnitude - 20.

Güncel olarak Cinebench R23'te 11400 puan alıyorum ve maksimum sıcaklık Cinebench'de 78 derece oldu.

Ekstra olarak yapabileceğim veya bunu yaparsan daha iyi olur diyeceğiniz bir ayar var mı? Curve Optimizer'i biraz daha arttırabilir miyim?

Hocam konudan bağımsız bir sorum olacak.
Arkadaşımda RX550 ve R5 5600X ikilisi var Valorant'ta 300-600 FPS arası oynuyor.
Siz yetersiz bulduğunuz için mi OC yapma ihtiyacı duydunuz?

Hocam konudan bağımsız bir sorum olacak.
Arkadaşımda RX550 ve R5 5600X ikilisi var Valorant'ta 300-600 FPS arası oynuyor.
Siz yetersiz bulduğunuz için mi OC yapma ihtiyacı duydunuz?
Bende de 3060ti var bazı çatışma anlarında 240 altına düşebiliyor o nedenle yapıyorum. Alabileceğim maksimum performansı almak amacım sıcaklıkları pek arttırmadan.

PBO scalar - Auto.

Sign - negative.
Magnitude - 20.

Statik OC yapın, daha sağlıklı çalışıyor, ani sıcaklık artışları olmuyor, daha yüksek skor alır.

Bende de 3060 Ti var bazı çatışma anlarında 240 altına düşebiliyor o nedenle yapıyorum. Alabileceğim maksimum performansı almak amacım sıcaklıkları pek arttırmadan.

Anladım hocam R5 1600 AF'den R5 5600X e geçmeyi planlıyorum önerir misiniz?
1650 Super ekran kartım var ağırlıklı Valorant CS tarzı oyunlar oynuyorum.

Anladım hocam R5 1600 AF'den R5 5600X e geçmeyi planlıyorum önerir misiniz?
1650 Super ekran kartım var ağırlıklı Valorant CS tarzı oyunlar oynuyorum.

Valorant konusunda öneririm ancak biraz eski nesil kalmaya başlayabilir gibi düşünüyorum. Dediğim gibi 250+ fps'de oynarsınız.

Statik OC yapın, daha sağlıklı çalışıyor, ani sıcaklık artışları olmuyor, daha yüksek skor alır.
Onu nasıl yapabilirim hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı