Çözüldü R5 5600X işlemciye overclock ayarı önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

agei

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, R5 5600X işlemcimle Valorant'ta daha iyi FPS alabilmek için overclock yaptım.

Soğutucum: Kraken X53.

Değerleri şu şekilde yaptım.

PBO limits - motherboard.
PBO scalar - Auto.
Clock override - disabled (+200 yapınca sadece sıcaklık arttı Cinebench'de bir fark yaratmadı.

Curve Optimizer - all Core.
Sign - negative.
Magnitude - 20.

Güncel olarak Cinebench R23'te 11400 puan alıyorum ve maksimum sıcaklık Cinebench'de 78 derece oldu.

Ekstra olarak yapabileceğim veya bunu yaparsan daha iyi olur diyeceğiniz bir ayar var mı? Curve Optimizer'i biraz daha arttırabilir miyim?

Çözüm
X için net voltaj veremeyeceğim, 4.6 GHz, 1.15v verip test edin, stabiliteye göre voltajı arttırıp azaltırsınız, o işlemcinin 5.0 GHz'e kadar yolu var.

4.6 ile bile şu an aldığınız skordan fazla alırsınız.
X için net voltaj veremeyeceğim, 4.6 GHz, 1.15v verip test edin, stabiliteye göre voltajı arttırıp azaltırsınız, o işlemcinin 5.0 GHz'e kadar yolu var.

Deniyorum hemen.

Hocam AMD overclock kısmından mı yapayım yoksa anakartın M.I.T kısmındaki yerden mi yapayım?

M. I. T kısmından yapın.

Hocam 4.6GHz 1.15 voltaj denedim direkt resledi şimdi 1.2'ye çektim deniyorum.

M. I. T kısmından yapın.

1720709811064.png

1.2 voltajla denerken böyle bir uyarı verip kapandı bir daha deniyorum 1.2 olarak.

M. I. T kısmından yapın.

Hocam gerçekten dediğiniz gibi oldu 4.6 GHz 1.2 voltajda 11500 puan aldım ancak dediğim gibi az önce bir uyarı verip kapanmıştı tam stabil değil anladığım kadarıyla. Şu an ne yapayım GHz arttırayım mı?

Evet silikon kalitesinin iyi olmadığı 1.2v 4.6 GHz'de stabil olmamasından belli.
Hocam silikon dışında anakartlada alakalı olabilir mi. Pek yeterli ve iyi bir anakart değil b450ms2h. B550 A pro alacağım.

Evet silikon kalitesinin iyi olmadığı 1.2v 4.6 GHz'de stabil olmamasından belli.

Hocam son durumda 1.325 voltaj 4.725 GHz'deyim. Stabil olarak çalıştı sizce burada kalıp uzun testleri yapayım mı yoksa daha yükseğe deneyeyim mi 1.35'e çıkarak? Bu arada skorum şu anda 11800, sıcaklık max 78(uzun süredir bakım yapmadım yakında yapacağım).

Hocam bilgisayara görüntü gelmiyor gitti. Çok korkuyorum ne yapmam lazım

Son düzenleme:
Hocam silikon dışında anakartlada alakalı olabilir mi? Pek yeterli ve iyi bir anakart değil B450MS2H. B550-A Pro alacağım.

Hocam son durumda 1.325 voltaj 4.725 GHz'deyim. Stabil olarak çalıştı sizce burada kalıp uzun testleri yapayım mı yoksa daha yükseğe deneyeyim mi 1.35'e çıkarak? Bu arada skorum şu anda 11800, sıcaklık Max 78(uzun süredir bakım yapmadım yakında yapacağım).

Hocam bilgisayara görüntü gelmiyor gitti. Çok korkuyorum ne yapmam lazım

Görüntü nasıl gitti? Yüksek frekans verdiyseniz ondan olur, BIOS sıfırlayın düzelir.

Hocam 4725 1325di biosa kaydet dedim siyah ekranda kaldı açma kapama tuluna basılı tutup kapattım geri açtım görüntü gelmedi. Fişten çektim beklesim geri takıp denedim yine gelmedi. Şimdi bios resetleyecem olmazsa öldüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı