Çözüldü R5 5600X işlemciye overclock ayarı önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

agei

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, R5 5600X işlemcimle Valorant'ta daha iyi FPS alabilmek için overclock yaptım.

Soğutucum: Kraken X53.

Değerleri şu şekilde yaptım.

PBO limits - motherboard.
PBO scalar - Auto.
Clock override - disabled (+200 yapınca sadece sıcaklık arttı Cinebench'de bir fark yaratmadı.

Curve Optimizer - all Core.
Sign - negative.
Magnitude - 20.

Güncel olarak Cinebench R23'te 11400 puan alıyorum ve maksimum sıcaklık Cinebench'de 78 derece oldu.

Ekstra olarak yapabileceğim veya bunu yaparsan daha iyi olur diyeceğiniz bir ayar var mı? Curve Optimizer'i biraz daha arttırabilir miyim?

Çözüm
X için net voltaj veremeyeceğim, 4.6 GHz, 1.15v verip test edin, stabiliteye göre voltajı arttırıp azaltırsınız, o işlemcinin 5.0 GHz'e kadar yolu var.

4.6 ile bile şu an aldığınız skordan fazla alırsınız.
BIOS sıfırla görüntü gelir.

Ohhh hocam geldi görüntü.

Fazla kurcalamadan 1.3 4.7 yapıp bırakıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Son durum 4650 1.315 oldu mecbur diğeri tam stabil değildi. Ya anakarttan dolayı ya da silikonujm gerçekten iğrenç. Puanım 11700. @Marix çok teşekkür ederim. Konu kapanabilir.

Son düzenleme:
Ohhh hocam geldi görüntü.

Fazla kurcalamadan 1.3 4.7 yapıp bırakıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Son durum 4650 1.315 oldu mecbur diğeri tam stabil değildi. Ya anakarttan dolayı ya da silikonujm gerçekten iğrenç. Puanım 11700. @Marix çok teşekkür ederim. Konu kapanabilir.

Rica ederim, anakartla alakası yok, işlemci takoz çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı