Çözüldü R5 5600X RTX 3060 sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Defkhammet

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sinerji.gen sitesinden bir bilgisayar topladım. Ürün elime ulaştı fakat sistemi çalıştırdığımda direkt olarak Windows'a geçiyordu. Yani şöyle açıklayayım, Power tuşuna bastım, kasa çalıştı, ekran siyah ve birden Windows'a attı yani hiç BIOS ekranına girmedi. Ya da açılırken anakart markası yazan kısım karşıma çıkmadı, bu yüzden BIOS'a giremedim.

Daha sonra Windows üzerinden BIOS'a girmeye çalıştım ama yine girmedi. Başka bir forumda şu direktifleri uyguladım, "MSConfig'i aç, önyüklemede güvenli önyüklemeyi işaretle, en az seç ve uygulayıp yeniden başlat". Konuyu açan arkadaş bu sayede sorunu çözmüş fakat bende durum daha kötü oldu. Şu an kasa ışıkları yanıyor, fanlar dönüyor ama monitörde hiçbir tepki yok. Sanki sistem kapalı gibi. Anakartımın uyarı ışıklarından Boot ve VGA LED'leri yanıyor.

Denediğim yöntemler:
  • BIOS pilini çıkart, 5 dakika bekle.
  • BIOS flashback ile BIOS güncelleme.
  • RAM'leri çıkart tak veya tek RAM'le dene.
4-5 saat uğraştım gece, ne yaptığımı da tam hatırlamıyorum ama sadece bu kadar değildi.

Elimde fazladan ekran kartı, PSU ve RAM var ama hiçbir şeyde sıkıntı yok, eminim buna. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Sistemim:
  • ASUS ROG STRIX B550-F Wi-Fi
  • ASUS ROG STRIX 550W tam modüler Gold güç kaynağı.
  • ASUS TUF Gaming RTX 3060 OC.
  • Ryzen 5 5600X
  • ASUS GT501.
  • Samsung 980 Pro 500GB.
  • Adata Spectrix XPG S40G 1TB.
  • Hi-Level 120GB SATA SSD.
  • Adata Spectrix XPG S60G 8×2 4133MHz
Elimden geldiğince detaylı anlattım, eksik bir şey varsa tamamlarım. Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunu dener misiniz ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı