R5 5600X RTX 3070 sistem için ekran kartı önerisi

Mete Kunteper

Centipat
Daha fazla  
Selamlar,

Ekran kartımı yeni nesil bir ekran kartı ile güncellemek istiyorum. Aslında ekran kartımdan çok memnunum, sessizliği, soğutması ve performansı harika en ufak bir sorun dahi çıkartmadı bana. Teknik olarak ama artık 1440P'de 8 GB VRAM çok yüksek performans için yeterli gelmiyor ve de yeni teknolojilerden yararlanmak istiyorum.

Sadece ekran kartını güncelleyeceğim. NVIDIA'dan vazgeçmeli miyim? NVIDIA ve AMD tarafında opsiyonlarım neler olabilir?
Sistemime, kasama uygun bir kart bulup, mevcut kartımı 2. elde satıp yeni kart almak istiyorum.

Sistemim:
Anakart: MSI B550 GAMING PLUS
Ekran kartı: Palit RTX 3070 GamingPro OC
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 240mm
RAM: G.Skill Trident Z Neo RGB 16 GB (2x8) 3600 MHz CL16
Kasa: MSI MAG FORGE 100M
Güç kaynağı: Thermaltake Toughpower GF1 750W Gold+
Çözünürlük: 1440p.

Bütçe?

2K çözünürlük ve uzun ömürlü olmasını istiyorsanız minimum 16GB VRAM olması şart. 9070 XT veya 5070 Ti öneririm. Ben olsam 9070 XT alırdım çünkü yaklaşık 10 - 11k daha ucuz ve 5070 Ti ile aynı hatta bazen daha iyi performans sağlıyor.

Saf performansta sanırım sizin dediğiniz? Teknolojiler kısmında nasıl? AMD hiç kullanmadım bilmiyorum.

Saf performansta sanırım sizin dediğiniz? Teknolojiler kısmında nasıl? AMD hiç kullanmadım bilmiyorum.
Hocam bence teknoloji işin içine girince açıkçası 9070 XT falan kalmıyor ortada. NVIDIA'nın yapay zeka teknolojileri çok daha gelişmiş ve iyi çalışıyor. Bende mesela 5070 Ti var, 4K ultra RT ultra şekilde Cyberpunk oynadım ortalama 130 FPS ile, DLSS ve 4X MFG yardımıyla. Görüntü kalitesi olarak hiçbir bozulma hissetmedim ayrıca MFG yüzünden olan gecikme de hiç rahatsız etmiyor. Hikayeli oyunlarda MFG teknolojisi çok büyük bir nimet diye düşünüyorum.

Gönül 5070 Ti'dan yana da olsa, fiyat performans açısından her türlü 9070 XT.
Bu da doğru bir bakış açısı fakat uzun süre yazılım desteği ve yeni teknolojilerden düzgün şekilde faydalanabilmek adına 5070 Ti seçilebilir.

Yani demek istediğim FSR, DLSS'ten çok mu geride? Kullanma deneyiminiz oldu mu bunları?

Yani demek istediğim FSR, DLSS'ten çok mu geride? Kullanma deneyiminiz oldu mu bunları?
FSR 1, 2, 3 gibi yazılımsal değil, donanımsal güçte almakta FSR 4. Oyüzden çok geride diyemeyiz, kapışıyorlar. Oyundan oyuna göre değişiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 3070 ile daha önce DLSS ile muhatap olmadıysanız pekte olacağınızı sanmam genede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…