Çözüldü R5 5600X RX 6800 Sistemde AC Odyssey'de Karıncalanma Oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ah4tmx

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, bugün fark ettiğim bir olay var AC Odyssey oynarken yetenek menüsünde ekranın alt kısmı yatay olarak karıncalanıyor. Video bırakıyorum. Buraya bir tek bu oyunda fark ettim. Bunu oyun içinde herhangi bir sorun yapmıyor. Karıncalanma vs RDR2 denedim FurMark denedim ama hiç göremedim. Sistem özelliklerim bunlar.

XFX RX 6800 referans modeli.
5600X işlemci.
Corsair 2x8 GB RAM.
B550 Gaming Edge anakart.
ViewSonic VX2457 monitör.

Monitör-RAM en eski parçalar ekran kartının garantisi yeni bitti bu arada DisplayPort kablosu ile bağlı ve başka portlara takıp denedim gene aynıydı sonuç. Sizce sorun ne olabilir? DDU ile 5.1 sürücüsü yüklü WHQL olan.

Sanırım video yüklenmedi fotoğraf atıyorum bu anlık olarak git gel yapıyor sık yapmasa da o menüde yapıyor.
Screenshot_20230119-013604_Gallery.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam dediğim gibi Vulkan'la girmeyi deneyin.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler sorunum çözüldü tek yaptığım RAM'lerin ucunu silgi ile DisplayPort kablosunun uç kısımlarını bezle silmek oldu tekrar tekrar denedim hiçbir şey kalmadı.
Merhaba arkadaşlar, bugün fark ettiğim bir olay var AC Odyssey oynarken yetenek menüsünde ekranın alt kısmı yatay olarak karıncalanıyor. Video bırakıyorum. Buraya bir tek bu oyunda fark ettim. Bunu oyun içinde herhangi bir sorun yapmıyor. Karıncalanma vs RDR2 denedim FurMark denedim ama hiç göremedim. Sistem özelliklerim bunlar.

XFX RX 6800 referans modeli.
5600X işlemci.
Corsair 2x8 GB RAM.
B550 Gaming Edge anakart.
ViewSonic VX2457 monitör.

Monitör-RAM en eski parçalar ekran kartının garantisi yeni bitti bu arada DisplayPort kablosu ile bağlı ve başka portlara takıp denedim gene aynıydı sonuç. Sizce sorun ne olabilir? DDU ile 5.1 sürücüsü yüklü WHQL olan.

Sanırım video yüklenmedi fotoğraf atıyorum bu anlık olarak git gel yapıyor sık yapmasa da o menüde yapıyor.
Eki Görüntüle 1637581
Başka herhangi bir oyunda veya testte problem yapmıyorsa yazılım kaynaklıdır. Garantisinin yeni bitmesi kötü olmuş. Ekran kartını göndermeniz faydanıza olurdu. Sürücülerinizi de tekrardan yüklemeyi zaten denediğiniz için yapabileceğiniz bir şey kalmıyor. Belki tanıdığınız birisinin bilgisayarında veya yakınınızdaki bir bilgisayarcıda ekran kartınızı deneyebilirsiniz.

Evde varsa televizyona HDMI ile bağlayıp deneyebilirsiniz. Hem kablo hem monitörü elemiş olursunuz.

Başka herhangi bir oyunda veya testte problem yapmıyorsa yazılım kaynaklıdır. Garantisinin yeni bitmesi kötü olmuş. Ekran kartını göndermeniz faydanıza olurdu. Sürücülerinizi de tekrardan yüklemeyi zaten denediğiniz için yapabileceğiniz bir şey kalmıyor. Belki tanıdığınız birisinin bilgisayarında veya yakınınızdaki bir bilgisayarcıda ekran kartınızı deneyebilirsiniz.

Evde varsa televizyona HDMI ile bağlayıp deneyebilirsiniz. Hem kablo hem monitörü elemiş olursunuz.

Yarın daha detaylı bakacağım yatacağım artık ama üstünkörü DisplayPort kablosunun uç kısımlarını güzelce bezle sildim aynı yerdeki sorun bayağı azaldı hatta görmedim şimdi o karıncalanmayı kabloda eski bayağı ama oyun içinde hiç sorun olmaması garipti aynı şekil furmarktada öyle hadi onu da geçtim yetenek menüsünde vardı diğer menülerde yoktu aynı oyunda çok garip bir şey vallahi başka sürücü denemedim sadece 5.1'i kurarken DDU ile kurmuştum yarın onu da denerim.

Ayni sistemi ayni oyunda kullandım sorun olmadı. Sonra ekran kartını coil. Whine yüzünden garantiye yolladim değişimi yapıldı. Sizin sorun RAM'den olabilir. 2 parca ram varsa tek tek deneyin hocam.

Ayni sistemi ayni oyunda kullandım sorun olmadı. Sonra ekran kartını coil. Whine yüzünden garantiye yolladim değişimi yapıldı. Sizin sorun RAM'den olabilir. 2 parca RAM varsa tek tek deneyin hocam.

Evet 2 parça ve RAM'lerim eski RAM'den korkmuyorum ama inşallah ekran kartından değildir VRAM arızalarında bunun gibi değil de ekran dikey olarak falan çizgiler çıkıyormuş. Ayrıca başka hiçbir oyunda yapmamasıda garip sadece o menüde aynı oyunda oyun içi hiçbir şey yok normal yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı