Arkadaşlar, yeni PC hazır sistem aldım. Almaz olaydım. Sistem elime ulaştı, PC acılmıyor. Daha dogrusu kasanın ısıkları ve işlemcinin fanı falan calısıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Klavye ve fare calısmıyor. RBG'li hepsi ısıkları bile yanmıyor. Ekran kartını takıyorum yine aynı, ekran kartı da calışmıyor.
Herkese iyi forumlar öncelikle. Benim PC FreeDOS içine sistem atmamışlar. Klavye vs. taktım hiç ışık gelmedi Caps Num Lock dahil. Bu sebeple BIOS'a da giremedim PC'de ama ekranı anakarta da ekran kartına da bağlayınca yine görüntü gelmiyor. Bunun sebebi ne bilen var mı?
www.technopat.net
Aldığım yere götürdüm Windows kurup geri yolladılar en son çare böyle yaparsın aynısı tekrar oldu azıcık bekle BIOS'a atması lazım.
Aynı sorunu yaşadım RX570 kartımda yani açıkçası nasıl oluyor bilmiyorum ama birkaç aç kapadan sonra düzelir büyük ihtimalle açılmaz ise garantiye başvurmanızı şiddetle tavsiye ederim mümkünse açıldığında ekran kartı driverinizi sıfırlayın.
Büyük ihtimalle anakartı bios güncellemeden vermişler. Aldığınız yerle irtibata geçin, size bios güncelleyip öyle yollasınlar geri.
Not: Ryzen 5000 serisi için B450 kartlarda bios güncellemesi yapılmalıdır. Elinizde Ryzen 3000 veya daha alt seri bi işlemci varsa kendiniz de yapabilirsiniz.
Tabii bunların haricinde sorun bambaşka da olabilir.