R5 5600X sistem için ekran kartı önerisi

hasancobanogly

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım biraz bozuk, sık sık ısınıp kapanıyor bir türlü çözemedim. Yenilemeye karar verdim. 1080p monitör için tavsiye istiyorum. Tek kişilik oyunlar oynuyorum. Bütçem 20k civarı Sistemim şu şekilde;

Anakart: ASUS Prime b-550M-A işlemci: Ryzen 5 5600X ekran kartı: AMD RX 590 8 GB RAM: G.Skill Ripjaws-2x8 3600MHz SSD: Kingston 500GB M.2

Bütçe?

20k yeterli her halde çok çıkmak istemiyorum kasayı falan da değiştiresim var. 3 fanlı olursa sığmıyor yeni almam gerek.

RTX 4060 Ti

1080p için ise 4060 Ti alın. En uygun modelini alabilirsiniz pahalı modellerini almanıza gerek yok.

Az önce şunu sipariş verdim kararsız kalıp iptal ettim pek araştırmadım 4070 aynı fiyat çok darboğaz olmaz diyenler var ileride işlemci de değiştirebilirim iyi olur veya 4060 8 GB yeterli para israfı diyenler var çok arada kaldım.

Çok pahalı bir model almışsınız hiç gerek yok buna.

Açıkçası şöyle ileride işlemci de değiştiririm derseniz ben bu bütçelerde 7800XT öneririm çok daha iyi olur. 4070 de bakabilirsiniz.

4060 8 GB kesinlikle almayın, 4070 alabilirsiniz çok abartı darboğaz yapmaz. Ama bence 15 16 bandındaki 4060 Ti'lara bakabilirsiniz.

Çok pahalı bir model almışsınız hiç gerek yok buna.

Açıkçası şöyle ileride işlemci de değiştiririm derseniz ben bu bütçelerde 7800XT öneririm çok daha iyi olur. 4070 de bakabilirsiniz.

Bu uygun mudur işlemci fiyatlarına baktım elimdekini 2. elden satabilirsem işlemcide yapıştırabilirim çok beklemeden bende yakınım AMD'ye NVIDIA bakmamın tek nedeni DLSS 3 herhalde şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…