R5 5600X sistem kendisini yeniden başlatıyor

Ali Çetin Er

Centipat
Daha fazla  
Kingston 32 GB DDR4 3600MHz CL18 PC RAM Fury Beast sistemimde kullandığım RAM'ım bu. Sistem özelliklerim Ryzen 5 5600X, RTX2060, Gigabyte B550M DS3H. Oyun oynarken bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. İlk başta ekran kartı çok ısındığı için olduğunu düşünüyordum sıcaklık takip etmiyordum ama PC kendini yeniden başlattığında ekran kartına dokunduğumda elimi orada tutamayacak kadar sıcak oluyordu. Ekran kartının fanlaranı %60'larda çalıştırmaya başladım ama sorun devam etti sonra işlemci sıcaklığından şüphelendim. Izoly'nin 120mmlik bir sıvı soğutmasını kullanıyorum. Pek yeterli değil ama sıcaklık değerlerine kontrol etmeye başladım. 2 gündür ekran kartı 55 üzerine işlemci de 70 üzerinde çıkmıyor. Sonra RAM'lara dokundum RAM'lar çok sıcaktı RAM'lar çok ısındığı için acaba sistem kendini yeniden başlatıyor olabilir mi? RAM'lar OC yapmıştım 3600'den 3800'e ama onu sonradan geri çektim. 3600MHz 1.35 voltaj çalışıyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim ekran kartının ısındığını anlamak için ekran kartına yaklaştırmana gerek yok bunun için programlar var çalışırken hiçbir ekipmana dokunulmaz.

Öncelikle FurMark testi ile ekran kartınızı test edin:

Sonra CineBench ile işlemcinizi test edin:

HwInfo ile de sonuçları buradan paylaşın bakalım.

Eğer ikisinde de hata olmazsa RAM ve PSU analizi yaparız. PSU'nuz nedir?

FurMark testi10dk Max 57 derece %62 fan elimle dokunmadım zaten testlerden sonra.

Öncelikle FurMark testi ile ekran kartınızı test edin:

Sonra Cinebench ile işlemcinizi test edin:

HWiNFO ile de sonuçları buradan paylaşın bakalım.

Eğer ikisinde de hata olmazsa RAM ve PSU analizi yaparız. PSU'nuz nedir?

FurMark ve cinebecnh testi 10'ar dakika hiçbir sorun yoktu DaRK600WATt.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı