R5 5600X sistem oyunda aniden kapanıyor

vural1905

Hectopat
RAM
8x8 3200 HZ DDR4
SSD veya HDD modeli
SSD 860 EVO 250 GB
Ekran kartı
RX590 GDDR5 8 GB
Anakart
B550-PLUS
İşlemci
R5 5600X
Merhaba. Çok anlamlandıramadıgım bir hata ile karşılaşıyorum. Bilgisayarıma daha yeni House Flipper oyununu indirdim maksat zaman geçirme olsun diye. Fakat oyunu oynarken maksimum 10-15 dakika sonra bilgisayar hiç hata vermeden aniden kapanıyor. İşin komik yani bunu ısı yapıyor desem bilgisayarımda aktif olarak RDR2, GTA 5, Valorant, LoL, AC Valhalla, Dying Light 2 oynayan birisiyim ve hiçbirinde bu hata olmadı ama nedense bu oyunda böyle bir hata ile karşılaşıyorum. Neden olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim. Güncel sistemimi aşağıda yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aniden kapanma genelde işlemcinin kritik ısı eşiğini aşması, PSU'nun sisteme güç yetirememesi gibi sebeplerden olur. Yine de tekrar sıcaklıkları kontrol edin. Bir de PSU'nuz ne?
hocam sıcaklık bile olmuyor.işlemciden oldugunu düşünmüyorum cok yüksek seviyeli oyunları rahatça oynuyorum sorun yaşamadan.ekran kartı ihtimali geliyor aklıma.power supplyim 750W

Hocam şöyle izah edeyim internette biraz araştırmamla bir çözüm buldum. MSI Afterburner programı ile ekran kartının Core clockunu 1500'den 1400'e düşürdüm ve düzeldi hiçbir kapanma olmuyor. GPU'dan degilse nasıl düzelmiş olabilir bu şekilde anlamadım ya da farklı bir şeyden olabilir mi bilmiyorum ama bu ayarı yaptıktan sonra kapanma yaşamadım.

Hocam şöyle izah edeyim internette biraz araştırmamla bir çözüm buldum. MSI Afterburner programı ile ekran kartının Core clockunu 1500'den 1400'e düşürdüm ve düzeldi hiçbir kapanma olmuyor. GPU'dan degilse nasıl düzelmiş olabilir bu şekilde anlamadım ya da farklı bir şeyden olabilir mi bilmiyorum ama bu ayarı yaptıktan sonra kapanma yaşamadım.
Ekran kartın fabrikasyon o.c ile çıkmış ise, bunu düşürüp düzgün çalışmasını sağlamış olabilirsin. Kesin çözüm olmasada, bazı sistemlerde ise yarıyor.

Sorununuzu bir süre çözer ama asıl problem halının altına iteleniyor maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı