R5 5600X sistemde rastgele mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 11

baybarsyontar

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamera Asistani
RAM
Geil Evo X II 8x2 16 GB 3600 MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000
Ekran kartı
Sapphire RX-580 8GB
Anakart
ASUS B550-A Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600x
Merhaba, sebebini anlayamadigim ve her seferinde farkli bir hata verilen mavi ekran sorunu yasiyorum. Bu mavi ekrani farkli farkli oyunlar oynarken farkli zamanlar icerisinde aliyorum. En son Insurgency 2 sandstorm oynamaya calistigim zaman CRITICAL_PROCESS_DIED hatasi aldim, CarX Drift Racing oynamaya calistigim zaman ise bazen 10 dakika bazen ise 2 saatin sonunda mavi ekran hatasi aliyorum. Minidump dosyasi olusmuyor hiçbir sekilde. Tek sorun yasamadigim oyun CS2. BIOS surumum ASUS'un sitesindeki en guncel surum, sirf mavi ekran hatalarindan dolayi 2 gun oncesinde bilgisayarimi formatladim ve her seyi sifirdan kurup en guncel bulabildigim driverlari yukledim. Sistemimde iki adet SSD bulunmaktaydi, biri M.2 digeri iste SATA. SATA olan Samsung SSD'yi direkt sistemden cikarttim, fakat problem hala devam ediyor.

Memtest86 ile RAM'i kontrol edip sonucu burayla paylaşır mısınız? Minidump oluşmadığı için RAM'den şüphelendim biraz.

Ayrıca sadece M.2 olan SSD'yi çıkartmayı dener misiniz? Disk hatası olabilir.

Memtest86 ile RAM'i kontrol edip sonucu burayla paylaşır mısınız? Minidump oluşmadığı için RAM'den şüphelendim biraz.

Ayrıca sadece M.2 olan SSD'yi çıkartmayı dener misiniz? Disk hatası olabilir.
Tabii ki Memtest'i deneyecegim fakat soyle bir problem soz konusu diger SSD uzerinde herhangi bir isletim sistemi bulunmuyor, tek depolama alanim M.2 SSD. Ayrica kusura bakmayin belirtmeyi unuttum, Sata SSD bazen ne yaparsam yapayim bilgisayarim tarafindan gorulmuyor kablolari takili olmasina ragmen. O SSD'nin de cok saglikli oldugunu dusunmuyorum.

Tabii ki Memtest'i deneyecegim fakat soyle bir problem soz konusu diger SSD uzerinde herhangi bir isletim sistemi bulunmuyor, tek depolama alanim M.2 SSD. Ayrica kusura bakmayin belirtmeyi unuttum, Sata SSD bazen ne yaparsam yapayim bilgisayarim tarafindan gorulmuyor kablolari takili olmasina ragmen. O SSD'nin de cok saglikli oldugunu dusunmuyorum.
Tamam hocam. Eğer Memtest86'da sıkıntı çıkmazsa M.2 SSD'ye test yapalım aşağıdaki rehberden. Ya disk, ya RAM sorunlu.

Tamam hocam. Eğer Memtest86'da sıkıntı çıkmazsa M.2 SSD'ye test yapalım aşağıdaki rehberden. Ya disk, ya RAM sorunlu.
Tabii ki hocam, şu an Memtest’i yapıyorum bittiğinde sonuçları paylaşacağım. Eğer Memtest’te ve Disk testinde herhangi bir sorun çıkmaz ise nasıl bir yol seyretmemiz gerekli.

Tabii ki hocam, şu an Memtest’i yapıyorum bittiğinde sonuçları paylaşacağım. Eğer Memtest’te ve Disk testinde herhangi bir sorun çıkmaz ise nasıl bir yol seyretmemiz gerekli?
Sonuçları bekliyorum hocam. Eğer sıkıntı çıkmazsa OCCT ile VRAM ve 3D Standard testi yaparız.

Sonuçları bekliyorum hocam. Eğer sıkıntı çıkmazsa OCCT ile VRAM ve 3D Standard testi yaparız.
Hocam merhaba, Memtest anca bitti. Memtest sonucunda herhangi bir problem cikmadi ortaya. Simdi disk testlerini yapacagim.

Tamamdır hocam.
1747675899407.png

Hocam disk testi yaptigim zaman herhangi bir problem cikmadi ortaya.

Hocam disk testi yaptigim zaman herhangi bir problem cikmadi ortaya.
Health menüsünü de gönderin. Bu arada SSD için rehberdeki adımları uygulayın. HD Tune SSD için biraz yetersiz.

Yeni konular

Geri
Yukarı