R5 5600X sisteme DDR4 RAM takviye önerisi

efecankzl

Kilopat
Daha fazla  
Herkese öncelikle merhaba arkadaşlar, kullanmış olduğum sistemi yükseltmek isityorum. RAM tarafından diğer parçalar yeterli bana göre yardımcı olursanız sevinirim. 32 GB RAM takmak istiyorum 2x16 mı iyi olur yoksa 4x8 mi ve anakartıma işlemcime uygun RAM hangileridir bilmiyorum. Kullanmış olduğunuz memnun olduğunuz RAM'leri soylerseniz sevinirim bütçemde sorun yok.

Anakart: MSI B450 Gaming Plus Max (3600MHz)
İşlemci: Ryzen R5 5600X.
Ekran kartı: RTX 4060.
RAM: 2x8 16 GB G.Skill Sniper X 3200MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
2x16 olsa daha iyi ama neden 32 GB yapmak istiyorsunuz? Sistemi ne için kullanıyorsunuz. Bütçeniz maksimum ne kadar?

Dual channel kullanmanizi tavsiye ederim Corsair Vengeance serisi guxel 2x8 3600MHz alabilirsiniz.

2x16

Ya da işlemci RAM anakartı satıp DDR5 teknolojisine mi geçsem? Hangisi daha mantıklı olur?

Ya da işlemci RAM anakartı satıp DDR5 teknolojisine mi geçsem? Hangisi daha mantıklı olur?

DDR5 için henüz erken daha gelisme asamasinda daha yuksek frekansli RAM'ler çıkacak.

Evet erken DDR4 çıktığında da aynı muhabbetler dönmüştü 2133 MHz zamanlarinda
Kardeşim DDR5 alınır şu vakitte erken falan değil. Herkes cayır cayır AM5 sistem alıyor. Hem ileriye yatırım. Ölü soketlere yatırım yapmanın mantığı yok. AM5 alınır bu vakitte.

Geri
Yukarı