R5 5600X sisteme sıvı soğutma tavsiyesi

medusa52

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek
AM4 7nm MPK Islemcl
Anakart
GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 4733MHZ(OC) DDR4
AM4 M.2 HDMI DP ATX
Ram
CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance LPX Slyah
3600MHZ CL18 DDR4 Dual Kit
Ssd
Kingston 1TB NV2 Gen4x4 NVMe M.2 SSD (3500MB
Okuma / 2100MB Yazma)
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3060 WINDFORCE OC 12GB
GDDR6 192 Bit
Kasa
GameBooster GB-2007B 650w 80+ BRONZE USB 3.0
Mesh. ARGB E-ATX Gaming Kasa
Merhaba. Technopat aleminin nezih topluluğu, 2023 Nisan ayında İtopya mağazasının Ankara şubesinden almış olduğum sistemi kullanmaktayım. Fakat bir hafta önce MSI Afterburner programını denedim ve işlemci sıcaklığımın maksimum seviyenin çok üstünde olduğunu gördüm. İşlemcim Ryzen 5 5600X ekran kartım ise Gigabyte RTX 3060 OC 12 GB. Stok işlemci fanıyla kullanıyorum ama ısı degerleri oyunlarda 90-96 derecelerin altına inmiyor. Sisteme OC uygulamadım stok fan var diye sizden dileğim bu aşırı ısınmanın muhtemel nedeni ve sistem için almayı düşündüğüm bu ürün hakkında tecrübe ve bilginize danışıyorum. Vakit ayırıp okuduğunuz için ayrıca buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

Ürün linki ise bu arkadaşlar. Rampage HELIOS C15 ARGB Sicaklik Göstergeli 240mm Islemci Sivi Sogutucu | ITOPYA

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 sıvı soğutmaya cok ihtiyac duyan bir işlemci değil stok soğutucu ile zaten cogunlukla yuksek derecelere cikan bir işlemci onun yerine SE 214 XT kule tipi soğutucu alabilirsiniz.

Merhaba. Technopat aleminin nezih topluluğu, 2023 Nisan ayında İtopya mağazasının Ankara şubesinden almış olduğum sistemi kullanmaktayım. Fakat bir hafta önce MSI Afterburner programını denedim ve işlemci sıcaklığımın maksimum seviyenin çok üstünde olduğunu gördüm. İşlemcim Ryzen 5 5600X ekran kartım ise Gigabyte RTX 3060 OC 12 GB. Stok işlemci fanıyla kullanıyorum ama ısı degerleri oyunlarda 90-96 derecelerin altına inmiyor. Sisteme OC uygulamadım stok fan var diye sizden dileğim bu aşırı ısınmanın muhtemel nedeni ve sistem için almayı düşündüğüm bu ürün hakkında tecrübe ve bilginize danışıyorum. Vakit ayırıp okuduğunuz için ayrıca buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

Ürün linki ise bu arkadaşlar. Rampage HELIOS C15 ARGB Sicaklik Göstergeli 240mm Islemci Sivi Sogutucu | ITOPYA

Kasanızın hava sirkülasyonu çok mu kötü? Güzel bir termal macun alıp yenileyip tekrar deneyin aynı durumdaysa işlemcide bir problem olduğu düşünülebilir. Kim ne derse desin 90-96 derece adamakıllı akıcı oyun oynanacak, işlemcinin kendini rahat kullanılabileceği bir ısı değil.

IMG_0113.jpeg

B240 MSI sıvı soğutma kullanıyorum işlemcim sizinkiyle aynı tavsiye ederim.

Kasanızın hava sirkülasyonu çok mu kötü? Güzel bir termal macun alıp yenileyip tekrar deneyin aynı durumdaysa işlemcide bir problem olduğu düşünülebilir. Kim ne derse desin 90-96 derece adamakıllı akıcı oyun oynanacak, işlemcinin kendini rahat kullanılabileceği bir ısı değil.

Kasam gamepower gb z007 650w 80+ bronze modeli kendim %10 gören biriyim ve daha önce macun yenileme deneyimim yok fakat elimde orta üst seviye termal macun var

5600 sıvı soğutmaya cok ihtiyac duyan bir işlemci değil stok soğutucu ile zaten cogunlukla yuksek derecelere cikan bir işlemci onun yerine SE 214 XT kule tipi soğutucu alabilirsiniz.

Lakin 90 96 drrece sizce normal bir deger mi ki basit tür işlemciye yüklenmiyen oyunlarda dahi bu derecelerde bunla ilgili ne diyorsunuz ?

Kasam Gamepower GB Z007 650W 80+ Bronze modeli kendim %10 gören biriyim ve daha önce macun yenileme deneyimim yok fakat elimde orta üst seviye termal macun var.

Lakin 90 96 drrece sizce normal bir deger mi ki basit tür işlemciye yüklenmiyen oyunlarda dahi bu derecelerde bununla ilgili ne diyorsunuz?

Normal bir değer kesinlikle değil termal macunla alakali bir durum olabilir soğutucuyu değiştirdiğiniz zaman termal macunuda yenilerseniz ısıda sorun kalmayacagini düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2044266

Yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 2044260

B240 MSI sıvı soğutma kullanıyorum işlemcim sizinkiyle aynı tavsiye ederim.

Peki ürünün linki var mı? Yada linkteki muadili hakkında yorumunuz nedir?

Rampage HELIOS C15 ARGB Sicaklik Göstergeli 240mm Islemci Sivi Sogutucu | ITOPYA

Peki benim gibi az gören ve daha önce hiç deneyimi olmayan birinin yapması riskli olmaz mı?

Eğer kötü bir el beceriniz olduğunu düşünyosanız macunu alıp bilgisayarcıya yaptırmak daha iyi olur, ama yanında durun sizde izleyin yaparken öğrenirsiniz, güvenmediğiniz veya iyi olmayan bir yere yaptırmayın sonra pinini yamultursalar veya kötü yaparsalar arkasında durmazlar ilk yapsınlar öyle verin parayı zaten. + bence ısınma probleminizi bayağı azaltır macun değişimi eğer olmazsa garantiye yollayın çünkü boşta 90 96 bu işlemci için fazla stok soğutucuyla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı