R5 5600X sisteme yükseltme önerisi

Muzaffer Saçal

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 5 5600X 4080SUPEr 3x8 GB RAM Gigabyte B450 Aorus Elite V2 anakart 24 inç 1080p 240Hz ve 4K 144Hz monitör sahibiyim. FPS oyunları ve hikayeli oyunlar oynuyorum. DDR5'e geçmeye değer mi? Sistemim de sanki bir sorun var gibi özellikle FPS oyunlarında takılmalar ve FPS düşmesi oluyor. Sizce hangi parçayı ne ile değiştirmeliyim. DDU ile tüm sürücüleri silip tekrar yükledim sistem güncel ve Windows 11 kullanıyorum.

Takılmaların nedeni işlemci sıcaklığı olabilir kontrol ettiniz mi?

Darboğaz yok mu o sistemde? geçin derim AM5'e. Veya 5800x3D iyi gider.

Takılmaların nedeni işlemci sıcaklığı olabilir kontrol ettiniz mi?

Evet kontrol ettim. 60-70 derece arasında çalışıyor.

Darboğaz yok mu o sistemde? geçin derim AM5'e. Veya 5800x3D iyi gider.
İşlemci ram anakart satıp ddr5 alacağım o zaman. Elimde ki parçaları satmak maliyetimi düşürür ama yine de masraf yapmış olacağım. Sizce yapmaya değer mi? Yada ekran kartını daha iyi beslemek için hangi işlemciyi almalıyım (am4)

O zaman sebebi darboğaz. Bütçeniz ne kadar acaba?
Ek olarak ana monitör 4k mı 1080p mi?

4080 Super'e yapabileceğin en büyük iyilik DDR5'e geçip en düşük 7800X3D takmak olur hocam. Sorun filan kalmaz.
Bu arada 3x8 RAM'den de kaynaklanıyor olabilir onu da en az 16x2 yapmanızı öneririm.

O zaman sebebi darboğaz. Bütçeniz ne kadar acaba?
Ek olarak ana monitör 4k mı 1080p mi?
15 bin TL bütçe. Ana monitör de 4k (dell g3223q)

4080 Super'e yapabileceğin en büyük iyilik DDR5'e geçip en düşük 7800X3D takmak olur hocam. Sorun filan kalmaz.
Bu arada 3x8 RAM'den de kaynaklanıyor olabilir onu da en az 16x2 yapmanızı öneririm.
Peki teşekkür ederim.

3 RAM çift kanal çalışmaz büyük ihtimal. İsterseniz önce bir RAM çıkartın. Öyle bakın drop var mı? 4K'da o işlemci darboğaz yapmıyor olabilir. Eğer drop yaşamaz isek sadece RAM ile kurtarabiliriz. Eğer devam eder ise
2 tane RAM'lerden.
Bir de var ise sıvı soğutma ile kurtarır. İşlemci fansız. Bütçe umarım kurtarıyordur. Veya direkt
Sıvı soğutma şart.
Önce RAM olayını deneyin. RAM'leri doğru yere takmayı unutmayın. 2 RAM kalsın.

Yarın ilk iş ram çıkartıp deneyeceğim. Bu işlemciyi ilk defa duydum iyi bi işlemci mi. Birde attığınız ram ddr4 bi yanlışlık oldu galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…