R5 5600X sıvı soğutmaya yükte 92 derece oluyor

Ben tahmin ediyorum sorununu. Şimdi bendeki durum şöyleydi. Radyatör fanlarını SATA ile PSU'ya (çoklayıcım kalmamıştı), pompayı ise CPU_FAN'a bağlamıştım. Radyatör fanları deli gibi yüksek RPM'de dönmeye başlamıştı Power'a basınca. Sonra radyatör fanlarını CPU_FAN'a pompayı ise SATA ile PSU'ya bağladım. Sonrasında radyatör fanları normal RPM'e döndü. Yani pompa yeterince güç almıyor olabilir.

Gerçekten garip bir durum. Elinde farklı bir soğutucu varsa onu takip bir dene. Stok soğutucu bile olabilir.
1717266953259.png

Tekrardan yaptım ve şuan tamamen açık ve hava alıyor CPU aşırı düşükken Diyot hiç değişmiyor

Ben tahmin ediyorum sorununu. Şimdi bendeki durum şöyleydi. Radyatör fanlarını SATA ile PSU'ya (çoklayıcım kalmamıştı), pompayı ise CPU_FAN'a bağlamıştım. Radyatör fanları deli gibi yüksek RPM'de dönmeye başlamıştı Power'a basınca. Sonra radyatör fanlarını CPU_FAN'a pompayı ise SATA ile PSU'ya bağladım. Sonrasında radyatör fanları normal RPM'e döndü. Yani pompa yeterince güç almıyor olabilir.
Aslında az önce kasayı tekrar kurcalarken bende aynı şeyden şüphelendim

Arkadaşın dediği cok mantıklı bir dene.
Düzgün bir zamanda deneyeceğim teşekkürler. Eğer bir sorun veya çözüm olursa haber vereceğim

Arkadaşın dediği cok mantıklı bir dene.

Sizin başta düşündüğünüz doğru olabilir gibi gelmeye başladı çünkü bazı bağlantıları değiştirip pompa devirini ve giden volt ayarlarını BIOS üzerinden 7.2V'tan 12V olarak değiştirdim ancak sıcaklıkta fark olmadı galiba artık sorun olarak sadece termal macun kaldı. En azından pompayı da en yüksek devire ayarlamış oldum termalide yaptım mı içim rahatlar, teşekkürler tekrardan

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı