chiefz
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Arkadaşlar sistemimi 1 yıl önce satın aldım. İşlemcimi AMD'nin stok fanı ile birlikte kullanıyorum. Aşağıya bazı sıcaklık değerleri ekliyorum, sistemin bulunduğu ortam ortalama 20 derece. 1 yıl içerisinde neredeyse her gün aktif kullandım ve DaVinci Resolve'ün ücretsiz versiyonunu kullandığım için 140'a yakın işlemci üzerinden render aldım. Bu değerler normal mi bu şekilde kullansam ileride bana sorun çıkarır mı? Termal macunu yenilemem gerekiyorsa hangi marka almalıyım? Bu konuya bağlantılı olarak bu kullanımımda RTX 3070 ekran kartı ile 1080p oyunlar oynuyorum ve fiyat performans kule tipi soğutucu kullansam bu değerleri daha da aşağıya çeker mi? Önerileriniz nelerdir?
Masaüstü: (arka planda Steam, Discord, Opera açık.)
Masaüstü sıcaklık için Anakartın kendi uygulamasını açtığımdaki değerler: (6 ay önce yaz sıcağında bile yük altında değilken 45-54 dereceler görüyordum bu programda. Konuyu açmamda beni tetikleyen değerler bu programda gördüğüm değerler oldu. Sanırım güncellemelerden sonra böyle oldu çünkü bu programı çalıştırdığımda bilgisayar oyundaymışım gibi Turbo modda çalışıyor.)
Euro Truck Simulator 2 oyunu (1080p en yüksek ayarlar. )
Control (RTX dahil en yüksek ayarlar. DLSS aktif derecede pek bir değişim olmuyor.)
Forza Horizon 5 (En yüksek ayarlar.)
Bu gibi oyunlarda işlemci kullanım yüzdesine bağlı olarak 77-79-81-83 gibi dereceleri de görebiliyor.
Masaüstü: (arka planda Steam, Discord, Opera açık.)
Masaüstü sıcaklık için Anakartın kendi uygulamasını açtığımdaki değerler: (6 ay önce yaz sıcağında bile yük altında değilken 45-54 dereceler görüyordum bu programda. Konuyu açmamda beni tetikleyen değerler bu programda gördüğüm değerler oldu. Sanırım güncellemelerden sonra böyle oldu çünkü bu programı çalıştırdığımda bilgisayar oyundaymışım gibi Turbo modda çalışıyor.)
Euro Truck Simulator 2 oyunu (1080p en yüksek ayarlar. )
Control (RTX dahil en yüksek ayarlar. DLSS aktif derecede pek bir değişim olmuyor.)
Forza Horizon 5 (En yüksek ayarlar.)
Bu gibi oyunlarda işlemci kullanım yüzdesine bağlı olarak 77-79-81-83 gibi dereceleri de görebiliyor.
Son düzenleyen: Moderatör: