R5 5600X ve RTX 2070 sistemde oyunlar donuyor

puntoronto

Kilopat
Daha fazla  
Sistemimi 1 yıl önce topladım, geçen haftalardan itibaren oyunlar hata vermeden kapanmaya başladı. Örnek vermem gerekirse:
-DotA2 oyununda oyunun ekranı birden donuyor(sesler devam ediyor ve görev yöneticisinde uygulama yanıt veriyor olarak gözüküyor)
-Europa Universalis IV oyununda da aynı durum.
-Rocket League oyununda oyun hata kodu vermeden aniden kapanıyor.
-Cyberpunk 2077 oyununda da bir anda kapanıyor ama crash report dosyasına bakınca " GPU crash for unknown reasons " yazısını görüyorum.
-Black Desert Online oyununda oyun bir anda siyah ekran oluyor(arka planda çalışıyor/oyun yanıt veriyor) 10-15saniye sonra oyun geliyor ancak oyundaki beceri efektleri falan hepsi gidiyor, yeniden başlatmak gerekiyor.
-League of Legends oyununda ise oyun bir anda " Windows bir sorundan, sürücü güncellemesinden veya GPU'nun çıkarılmasından ötürü GPU sürücünü yeniden başlattı. League of Legends kapatılacak. " hatasını veriyor ve oyun kapanıyor.

Bazen de bilgisayar aniden siyah ekran verip kendini yeniden başlatıyor veya ekran tamamen siyah olup kalıyor(bu esnada ses çalıyorsa ses çalmaya devam ediyor)

Yaptığım şeyler: GPU frekansını 100MHz aşağı çekmek, GPU sürücüsünü DDU ile kaldırıp yeniden kurmak, GPU çıkarıp yeniden takmak, bilgisayarı tamamen sıfırlamak.

Ekran kartımda ısınma vb sorun yok, boşta 25-30 derece, oyun oynarken ise en fazla 65 70 derece oluyor(evimiz biraz soğuk 😀).

Bu sorunu/sorunları nasıl çözebiliriz?
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

Sistem Özelliklerim:
Gigabyte B550M S2H anakart.
Ryzen 5 5600X işlemci.
G.Skill Ripjaws 2×8 3600MHz RAM.
MSI Ventus RTX 2070 ekran kartı.
480GB M.2 SSD, 1TB Toshiba HDD, 120 GB SATA SSD.
Thermaltake TR2 750W+80 PSU.

Ekranda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, problemim oyunların birden kapanması, nasıl bir alakası olabilir ki ekranın?

Oyunların kapandığına dair mesajı görmedim ekranınızın yenileme hızı değerlerinden kaynaklı olduğunu düşündüm her oyunda belli bir ayardan kaynaklanıyor olabilir mi otomatik bir ayar mesela?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı