R5 5600X ve RX 6700XT sistem deneyimi

2012 yılında orta seviye bir sistem almıştım sistem NVIDIA ekran kartı idi ve işlemcisi Intel idi.
Futbol oynadığım için bilgisayarımı PlayStation 4 ile takas etmiştim daha rahat taşıyordum vsvs.
(2021) Uzun bir aradan sonra güzel bir sistem almaya karar verdim.
5600X - 6700XT - 16 RAM bir sistem kağıt üzerinde müthiş bir sistem 15k satın aldım (hazır sistem) tabii o sıra araştırıyorum işte AMD CPU'ler iyi ekran kartları müthiş almalıyım dedim YouTube'da bir tane kötü yorum görmedim almaya karar verdim ürün geldi kurulumunu bir güzel yaptım heyecanlı ve mutluydum açıkçası neyse Valorant ve PUBG indirdim ekranda yeşil küçük kutucuklar oluşuyordu o an PC heyecanı ile sorun var mı yok mu bile fark etmemiştim aradan 1-2 saat geçince birşeylerin ters gittiğini anladım ve satın almış oldugum (incehesap.com) aradım ve böyle bir sorunun oldugunu söyledim gerekli ekran ve kablo kontrollünü yapmamı istediler ne yaptıysam hep aynı farklı monitör ve farklı kablo ile aynı idi gönderin dediler gönderdim. Tabii bende çok sıkı takip ediyorum süreci gerekli test yapılacak ve gerekirse değişim veya onarıp göndereceğiz dediler onarım kelimesini duyunca çıldırdım elime ulaştığı ilk gün tekrar geri göndermek bayağı çan sıkıcı olmalı onarımı da duyunca bayağı sıktı canımı tabii bende ürünün değişmesi gerektiğini anlatıyorum her gün arıyorum ürünün değişmimin kabul edilmemesi taktirde ürünü bana göndermeyin almam sizin olsun gibi konuştum velhasıl büyük çabalar sonucu ekran kartını değiştirdiler.
Kart geldi değişim olmuş ve sorun ortadan kalkmış idi ardından oyunları indirmeye başladım ilk denediğim oyun AC Valhalla (Epic) oyunu ilk 1 saat oynadım oyundan attı bir insan bir bilgisayardan anca bu kadar soğur tabii tekrar girdim oyuna aynı yerden tekrar attı birkaç kez aynı yerden attı ama daha sonra atmamaya başladı ama oyundan atma süreci hep vardı.
Ben de Technopat forumdan konu açtım Recep bey AMD'nin gerçek yüzünü ortaya koymuştu o an PC cok rahat aldığım fiyata satabilirdim ama yaşadıgımın başka bir insanın yaşamasını istemedim öyle forumlarda baktım araştırdım ardından acV macerasından sonra PUBG (Steam) denedim ve orada da ara ara cok sert droplar giriyordu var ya delirmiştim resmen forum da bir arkadaş bana şunu demişti AMD kullanmayı bilmiyorsun diye ya arkadaş bildiğin PC aç oyuna gir çık AMD kullanmakta mı gerekli diye düşünüyorum tabii o sıra ona da sinirleniyorum güzel bir sistem almışsınız ve sorun yaşıyorsunuz kabul edilebilir bir durum değil tabii her neyse öğretsene bana nasıl kullanılıyormuş bu AMD diye özelden konuştuk AMD kontrol panelinde ekran kartı ayarlarını falan beraber yaptık arkadaş ile faydalı oldu o durumdan sonra ACV tekrar girmedim o ayrı konu ama bayağı bir hissettirecek düzeltmeler oldu o ayarlardan sonra. Eeee zamanında NVIDIA kullandık böyle şeyler olmazdı nereden bileyim AMD'yi 😊 bu da böyle bir AMD ve İncehesap anısı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Burakysn Benden 4-5 ay önce de arkadaşım R9 270X aldı, 2 sene öncesine kadar memnundu o. Ama benim kart sorunluydu. Yazılımsal deyip durdu sürekli servis. Donanımsal sorun bulunmadığı için iade de edemedim.

Şimdi de şirketteki arkadaşta 3600 ve 5700XT var ve memnun. Yani hepsinde sorun çıkıyor demek değil bu ama sorun olduğunda uğraştırması çok sıkıntı.

Biraz markayla da ilgisi var bence mesela MSI AMD kartlarını hiç sevemedim ben en son hatırladığım incelemelerde sıcaklığı fazla oluyordu ASUS, Sapphire vs. göre
 
Arkadaşlar neden bu konuları hep gurur meselesi yapıyorsunuz anlamıyorum. Sapphire markasının RX570 modelini kullandım yaklaşık 4 sene. 1 kez beta sürücüsü sebebiyle oluşan hata hariç hiçbir hata olmadı sorun yaşamadım. Ancak sonradan ryzen 5 3600 işlemci satın aldım ve çoğunun bildiği üzere işlemcinin stock boost modu arızalı fazla voltaj veriyor. Basit bir voltaj ve frekans ayarıyla düzeldi evet ama konuyu açan arkadaşın haklı olduğu bir nokta var. Ben bilgisayarın tuşuna bastığım anda çalışsın hiçbir şeyle uğraşmayayım diyor. Adam haklı. Herkes her şeyden anlamak zorunda değil. Bu durum AMD markasını kötü yapmaz elbette, hatta fiyat performans olarak yıllardır ekmeğini yiyoruz bu markanın. Ama kullanıcı kolaylığı olarak Nvidia kadar verimli değil bunu hepimiz biliyoruz. He zamanında aynı şeyler Nvidia markasında da yaşandı, sürücü seçmek, elle tek tek sürücüleri deneyip hata vermeyeni bulmak zorunda kaldık. Ama geldiğimiz noktada özellikle AMD 5000 serisi kartlarda bolca sürücü hatası yaşadık. Yani bu markalar eleştirilecek, iyi yönleri kötü yönleri ele alınacak. Böylece markalar da kendini iyileştirmek zorunda kalacak. Bu kadar basit bir durum. Neden her seferinde şu tartışmalar yaşanıyor anlamış değilim. Bilgisayar işlerinden anlayanlar daha ucuza daha iyi donanım alsın, gerekli ayarlamaları veyahut overclock işlemlerini yapsın kullansın. Anlamayanlar da biraz fazla ödeyip hiçbir şeyle uğraşmak zorunda kalmadan, sadece tuşa basıp makinesini kullansın.
 
Bizde AMD sistem kullanıyoruz elimde RX580 vardı o kart ile bir sürücüde sorun yaşamıştım. Kısa süreli olmuştu sonra yine AMD upgrade yaptım çevremizede tavsiye ediyoruz, aldırıyoruz. Bu denli sorun yaşayanları görünce şaşırıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı