JOTEMM
Hectopat
Daha fazla
Herkese iyi gunler. Ekran kartim bozuldugu icin bir ekran karti almak zorunda kaldim ve RX6800'u tercih ettim fakat pişman oldum ama kartin performansindan dolayi degil, islemcimle(R5 5600x) darboğaz olacak bir ekran karti sectigim icin oynadigim oyunlar. Genelde CS Valorant bu oyunlarida her zaman 1280x1024 oynarim arada da FIFA, RDR falan onlar 1920x1080 Allah'a sukur erkenden farkina vardigimi dusunuyorum. Çunku ben hep bu cozunulurklerde oynuyorum ve alacagim parcalarinda bu cozunurlukte darbogaz olmamasi lazim fakat şu an kurdugum 5600X RX6800 ikilisinde alirken nedense hiç kalimantan gelmedi bu olay. Kurduktan sonra fark ettim RDR gibi agir oyunlari Ultra 1080p de darbogaz assiri nadir olsa bile neredeyse hiç, Valorant CS gibi oyunlarda cozunurluk dusunce iki smoke 1 moli benim FPS 500 sen 200'e boyle olunca da kasma oluyor. Akicilik azaldigi icin bunun sebebininde darboğaz oldugunu dusunuyorum. Bu darboğaz olayina pcbuild diye bir siteden baktim her cozunurluge gore oranliyor. Bende o zaman dedimki benim 5600X i bir de anakarti satayim(Gigabyte B550 Pro matx) yerine bir AM5 anakart bir de 7600X islemci alayimuanlarinada 3060 Ti sitede baktigimda anca boyle darbogaz olmadan az olarak bir şey kurabildim. Sizce bu yaptığım benim belirttigim olculer cercevesinde nasıl olur(cogu zaman 1280x1024 Full Low ayarlar, bazen 1920x1080p high ayarlarda oynanacak sekilde )farkli oneriniz ya da yorumunuz varsa beklerim.
Son düzenleyen: Moderatör: