R5 5600X'e 4070 Ti kartını beslemesi için overclock nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan vKai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 999

vKai

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uçak Teknisyeni
Merhaba 4070 Ti kart aldım şimdilik 5600X ile kullanacağım 2 3 aya 5800x3D geçme planım var fakat aktif oynadığım oyunlarda bottleneck yaşıyorum. BF 2042 gibi işlemciye yük bindiren oyun, işlemci overclock hakkında bilgim sıfır 3.70GHz'i garanti sorunsuz arttırıp kurcalamadan kullanabileceğim kolay yollu overclock var mı? Yapabilir miyim ya da nereden başlamalıyım?

Anakart: B550-E
Soğutucum: Corsair H115i Platinum

Sistemime güveniyorum fakat kendime güvenmiyorum kolay yollu ne yapabilirim?

Peki kaça kadar çıkartmalıyım 7/24 oyun oynayan biri değilim boşta durduğu zaman boşu boşuna yorulsun da istemiyorum.

4.8-4.9 deneyebilirsiniz.
Boşuna boşuna yorulmaz merak etmeyin. Sadece gerektiğinde yüksek hızlara çıkar.
Soğutucunuz neydi bu arada?

Corsair H115i Platinum normalde maksimum hızda çalışmıyor sadece zorlandığında cıkabileceği hızı arttırıyoruz o zaman tamam. Ryzen Master dan Auto OC denedim sonuç bu 4.750
download.png

1.45V üstüne çıkmadan o hızlara çıkmak neredeyse imkansız ki kimseye 1.45V üstünü önermiyorum. H115 ile 4.7 1.35-1.4V değerlerinde kullanılabilir.

Corsair H115i Platinum normalde maksimum hızda çalışmıyor sadece zorlandığında cıkabileceği hızı arttırıyoruz o zaman tamam. Ryzen Master'dan Auto OC denedim sonuç bu 4.750 Eki Görüntüle 1631979

Stabilize ve sıcaklık testlerini yapmalısınız hocam. Voltaj otoda kalmış Ryzen Master kullanmadım hiç ama o sorun olabilir.

Curve optimizer mode kısmında per Core yapınca undervolt yapıyor sanırım Auto OC ile birlikte per Core seçeneğini yaparsam sıkıntı çıkar mı deniyeyim mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı