R5 7500F için 2 bin TL soğutucu önerisi

Güncelleme:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB İşlemci Hava Soğutucu
Bu soğutucuyu aldım, elime ulaştı; monteledim ve testlerini yaptım. Fazlasıyla tatmin edici, stok fan ile boşta 60 derecede çalışırken artık 45'e düştü yük altında ise (Prime95 programını kullandım) 97 dereceyi görüyordu, artık 70'e düştü kısacası gayet memnun kaldım.
Bu modeli ve farklı modelleri tavsiye eden arkadaşlarada ayrıca teşekkür ederim.

prime.95.test.results.PNG

Bu da soğutucuyu taktıktan sonraki test sonucu.

ZALMAN ZM-STC8 Termal Macun fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, ZM-STC8 en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bu termal macunu kullandım merak edenler için.

İçinden çıkan macunun iletkenliği çok yüksek gözüküyor onu neden sürmedin ki. TF 7 macun çıkıyor seninki 8,3 W/m·K TF-7 12.8W/m.k-2 çok anlamam ama daha yüksek daha iyi olmalı. Yani daha doğrusu macun aldıysan gerek yoktu.

İçinden çıkan macunun iletkenliği çok yüksek gözüküyor onu neden sürmedin ki. TF 7 macun çıkıyor seninki 8,3 W/m·K TF-7 12.8W/m.k-2 çok anlamam ama daha yüksek daha iyi olmalı. Yani daha doğrusu macun aldıysan gerek yoktu.

Thermalright ilk defa alıyorum ve firmanın kalitesi hakkında bir fikrim yoktu. İçindeki macunu paradan kısıp kalitesiz göndermiş olabilirler diyerek yeni bir macun aldım. Daha sonra araştırınca sizin dediğiniz gibi daha kaliteli olduğunu fark ettim.
Kasayı temizlemek için tekrar açtığımda o macunu süreceğim😄

Doğru kararı vermişsiniz forumda insanlar 7500f/7600 için sıvı soğutma öneriyor nedenini anlayamıyorum.

Biraz daha kullanınca şunu bile dedim "Bu biraz overkill bile olmuş." gerçekten sağlam bir soğutucu. Gelecek yaza girerken üst tarafa egzoz fan alacağım yüksek ihtimalle ısınma sorunu parçalarımı yükseltsem bile kökten çözülmüş olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı