R5 7500F için 2500 TL soğutucu önerisi

Taha Özdemiir

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Organizatör - Koordinatör
Dostlar herkese iyi Technopat'lar dilerim.

Sonradan ekran kartımı RX 7700XT'ye güncellemek üzere bir sistem kurdum.
Anakartım ASUS A620M-K modeli, işlemcim de malum R5 7500F. Isınma sorunu yüksek bir işlemci ve stok soğutucu kullanmak istemiyorum.
2500 TL bütçeye üzmeyecek ve AM5 tükenene kadar beni götürecek iyi bir kule tipi ya da 240mm sıvı soğutucu önerilerinizin hepsine açığım. Kasam DeepCool CC540.

AK620 niyetlendim ama ağırlıktan ve irilikten dolayı mATX anakartım beni korkuttu, kasam da mid Tower bir kasa. Yardımlarınızı bekliyorum saygılar...

Dipnot: Sıvı soğutucular beni korkutuyor ama detaylı bir öneride bulunursanız ilk tercihim sıvı soğutucudur.
Dipnot 2: Önceden Arctic Freezer 34 kullandım, memnundum fakat farklı öneriler beni de daha mutlu edecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun öncelikle. RGB bir sisteminiz var ise 224-XT ARGB alabilirsiniz. RGB gereksiz görüyorsanız 224-XTs, 214-XT gibi hava soğutmalar gayet götürür. Sıvı soğutma biraz gereksiz olur bu işlemci için.

Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sıvı soğutma biraz gereksiz ama bir ufak macera aramıyor değilim. Sıvı soğutucu olarak LS520 ve LS500 arasında kaldım. Aralarındaki fiyat farkına değecek RGB olma durumu hariç ne var onu soracaktım. Bir de hava soğutucuda AK400 Zero 1000TL'ye güzel duruyor buna ne dersiniz?
Not: İşlemciyi en kötü 3 sene yenilememeyi düşünüyorum, önceliğim yetersiz kaldığı yerde ekran kartı, işlemci zaten yeterince güçlü. Herhangi bir OC olmayacak PBO cbp açık 3.7-5.1 GHz kendi ayarlarında çalışacak, bu aralıkta yersiz ısınma ve FPS droplara tahammülüm yok onu engellemek için istiyorum.

Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sıvı soğutma biraz gereksiz ama bir ufak macera aramıyor değilim. Sıvı soğutucu olarak LS520 ve LS500 arasında kaldım. Aralarındaki fiyat farkına değecek RGB olma durumu hariç ne var onu soracaktım. Bir de hava soğutucuda AK400 Zero 1000TL'ye güzel duruyor buna ne dersiniz?
Not: İşlemciyi en kötü 3 sene yenilememeyi düşünüyorum, önceliğim yetersiz kaldığı yerde ekran kartı, işlemci zaten yeterince güçlü. Herhangi bir OC olmayacak PBO cbp açık 3.7-5.1 GHz kendi ayarlarında çalışacak, bu aralıkta yersiz ısınma ve FPS droplara tahammülüm yok onu engellemek için istiyorum.
LS520 alabilirsiniz. AK400 de yeterli olacaktır. Bence ileride hem soğutucu hem işlemci yenilemeniz daha iyi olur. Boşuna pompa ömrü kısalmasın.

Not: İşlemciyi en kötü 3 sene yenilememeyi düşünüyorum, önceliğim yetersiz kaldığı yerde ekran kartı, işlemci zaten yeterince güçlü. Herhangi bir OC olmayacak PBO cbp açık 3.7-5.1 GHz kendi ayarlarında çalışacak, bu aralıkta yersiz ısınma ve FPS droplara tahammülüm yok onu engellemek için istiyorumo

LS520 alabilirsiniz. AK400 de yeterli olacaktır. Bence ileride hem soğutucu hem işlemci yenilemeniz daha iyi olur. Boşuna pompa ömrü kısalmasın.

Dostum AK400'ün kutusundan ekstra fan aparatı çıkıyor mu?

Not: İşlemciyi en kötü 3 sene yenilememeyi düşünüyorum, önceliğim yetersiz kaldığı yerde ekran kartı, işlemci zaten yeterince güçlü. Herhangi bir OC olmayacak PBO cbp açık 3.7-5.1 GHz kendi ayarlarında çalışacak, bu aralıkta yersiz ısınma ve FPS droplara tahammülüm yok onu engellemek için istiyorumo

Dostum AK400'ün kutusundan ekstra fan aparatı çıkıyor mu?
Emin değilim hiç kullanmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı