R5 7500F için sıvı soğutmaya gerek var mı?

hixlyn

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım işlemci.
AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 çekirdek AM5.
Stok fan kullanıyorum ve soğutucu almayı planlıyorum.
Boşta iken 65-70 derece civarlarında,
Oyunda iken 90 derece civarlarında bir değer alıyor.
Sizce sıvı soğutma alınır mı? Yoksa kule tipi soğutucu yeterli olur mu?

Onermem. Gereksiz pahali. Noctua ve IDCooling urunleri gibi.
Aynen öyle aslında sonuçta bir işlenmiş metal parçası ve bir adet fandan ibaret kule tipi soğutucu denilen şey, yani metal parçasına para vermek saçma da fanı kaliteli. İndirimde yakalanırsa alınabilir ama fiyat şimdi bana da yüksek geldi.

2300 TL'ye bunu önermek için paranın bol gelmesi lazım.
Hocam linki aslında model amaçlı attım ki ürünün normal fiyatı 2300tl değil, stok sorunu olduğu için dengesiz fiyatlar var.

13 senedir değilik AIO’lar kullandım ve hiçbirinde sıvı akması yaşamadım, yaşayan yoktur. Pompa problemi bir risk evet ama düzgün bir marka alınırsa hiç değil.

LE500 mars PA’dan sadece 400 TL daha pahalı
Markası düzgün sadece. Uzun kullanım deneyimini hiç görmedim. Giriş seviyesi bir ürün. Ayrıca 400 fark olmasina ragmen benzer performans sergiliyor ikisi de.

Phantom spirit keske ayni fiyatla stoklara girse de tekrar bir domine etse.

Eşit performans evet ama uzun süreli işlemlerde sıvıdan dolayı cok daha iyi olacaktır, sıvının termal eşitliğe ulaşması bakıra göre cok ama cok daha uzun.

Eşit performans evet ama uzun süreli işlemlerde sıvıdan dolayı cok daha iyi olacaktır, sıvının termal eşitliğe ulaşması bakıra göre cok ama cok daha uzun.
İkisi de bu işlemcide uzun süreli bir işlemde bile gereken ısılarda tutacak zaten. Herkes uzun süreli bir işlemde yapmıyor.
400TL fark hala var sonuçta yapilacak işlem ne kadar uzun olursa olsun.

Kasanın içine sıcak hava üflemek yerine kasanın dışına tahliye eden AIO kullanmayı tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…