R5 7500F için sıvı soğutmaya gerek var mı?

hixlyn

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım işlemci.
AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 çekirdek AM5.
Stok fan kullanıyorum ve soğutucu almayı planlıyorum.
Boşta iken 65-70 derece civarlarında,
Oyunda iken 90 derece civarlarında bir değer alıyor.
Sizce sıvı soğutma alınır mı? Yoksa kule tipi soğutucu yeterli olur mu?

Düzgün bir kule tipi yeterli olur, sıvı soğutmanın sorunları çok.

Sorunu çok demek fiyat ile alakalı bir durum, pek çok ucuz sıvı soğutucu ki 240Mm'lik modellerde hem sıcaklık olarak 1500 TL bandındaki hava soğutuculara çok yakın performans veriyorlar hem de dediğiniz gibi ilerleyen dönemde pompa sorunları oluyor. Sıvı soğutma alınıyorsa ve uzun yıllar kullanılacaksa ucuz modelleri bir kenara bırakıp daha yüksek fiyatlı modellere bakmak lazım yani kule tipi fiyatına sıvı soğutma alıp sorunsuzluk beklemekte mantıksız olur.

Düzgün bir kule tipi yeterli olur, sıvı soğutmanın sorunları çok.
Aynı işlemciyle bequiet markalı bir soğutucu kullanıyorum,termal macun yenilemeden bile valorant 52derece max, render ise 85 derece bantlarında max, dilerseniz link atabilirim. Kesinlikle tavsiye ediyorum sıvı soğutmaların hepsinden daha sessiz üstelik.

“Sorunu çok”
Hava soğutmalara kıyasla sorun çıkartma olasılıkları daha fazla, pompa arıza yapabilir, sıvı akıtabilir falan filan. Şahsi görüşüm, zorunda olmadıkça sıvı soğutma alınması pek mantıklı değil.

Aynı işlemciyle bequiet markalı bir soğutucu kullanıyorum,termal macun yenilemeden bile valorant 52derece max, render ise 85 derece bantlarında max, dilerseniz link atabilirim. Kesinlikle tavsiye ediyorum sıvı soğutmaların hepsinden daha sessiz üstelik.
ryzen 5 7500f için üretilmiş gibi soğutucu, ileride işlemci yükseltmeyi düşünüyorsan biraz daha üst model al bu arada ama markayı öneririm biraz tuzlu ama çok kaliteli.
link

Technopat Haberler

Geri
Yukarı