R5 7500F RTX 3080 Suprim X “No signal” hatası nasıl çözülür?

Sistem bileşenleri:
  • R5 7500F.
  • 6000 MHz CL30 XPG RGB RAM.
  • RTX 3080 Suprim X
  • 850W 80+ Gold MSI full modüler güç kaynağı.
  • ASUS B650 M-K anakart.

Anakartım 1 hafta önce arıza verdi no signal alıyordum. Servise götürdüm değişim aldım ve yine de görüntü gelmiyor. Başka parçaları bozma ihtimali var mı? İşlemci ısınıyor RAM ışık alıyor ekran kartının fanları %50'de dönüyor. Başka ekran kartı taktım o da aynı BIOS ekranı alana kadar ekran kartı fanları hep yüksek devirde dönüyordu. Eskiden de ama BIOS ekranı alamadığım gibi hep aynı hızda dönüyor ekran kartı fanları işten anlayan varsa yardımcı olursa çok müteşekkir olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ölü olabilir. RAM slotu değiştirmeyi denediniz mi? Anakartta Debug LED'leri varsa onlar neyi gösteriyor?

Ayrıca işlemci fan soketine de bir fan bağlayıp deneyin. Daha önce işlemci fanı soketi takılı olmadığı için açılmayan sistem ile de karşılaşmıştım.

Ram olabilir. Xmp profillerini tek tek denesene bir.

RAM olabilir. XMP profillerini tek tek denesene bir.

Görüntü gelmiyor

Öncelikle değerli yorumun için teşekkür ederim hemen deniyorum ve tekrardan yanıtlayacağım not: İşlemci voltaj alıyor bilgine.

Denedim ama nafile sıvı soğutucunun PWM fanlarını bağladım RAM soketini değiştirdim ancak yine no signal ekranında umuyorum ki işlemciden değildir yoksa incehesaba yarın gidip sizden aldığım anakart işlemcimi bozdu gereğinin yapılmasını istiyorum diyeceğim buna hakkım var mı?

son durum bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_1678.jpeg
    47,4 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_1677.jpeg
    215,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Anakart üstündeki LED ler ne diyor? DRAM, VGA, CPU ve BOOT ışıkları ne anlatıyor? Hangileri yanıyor?

Bilgisayarcı tarzı bir yerde çalıştığı bilinen ürünler ile bütün parçaları test etmek en kolay teşis yöntemi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…