R5 7500F RTX 4060Ti sistem boşta siyah ekran verip yeniden başlıyor

bJonturk

Kilopat
Herkese iyi sosyaller, yaklaşık 1 ay önce aşağıda belirttiğim bilgisayarı satın aldım. Windows 11 kurulu gelmişti hiç değiştirmeden devam ettim ama bilgisayar boştayken veya YouTube'da, masaüstünde vakit geçirirken birkaç kere ekran simsiyah oldu kasanın ışıkları yanıyor ama ekran yok.

Windows 11'e güvenemediğim için Windows 10 kurdum hemen ve ilk başlarda problemin geçtiğini düşündüm.

Oyun oynarken hiçbir sıkıntım yok, bilgisayar tam yükteyken hiç kapanmadı veya kendi kendini resetlemedi. Ama boştayken veya masaüstünde takılırken bazen ekran simsiyah olup kalıyor, bazen resetleyip kullanıcı giriş ekranına atıyor. Bugünde resetledi kendi kendine ve açtığımda bilgisayar çok donuyordu ve Ethernet kablosunu görmüyordu internet yok gibiydi. Kapatıp açınca düzeldi.

Sorunun donanımsal olması korkutuyor ama donanımsal olsaydı bilgisayar yükteyken de aynı sorunu yaşamaz mıydım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Not: Sıcaklıklarda herhangi bir problem yok.

IMG_4143.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakart bende de vardı. İlk işin anakartı değiştirmek olsun. RAM'lerle uyumsuz olması muhtemel. BIOS güncelle sonrasında Memtest indir test et RAM'leri. Frekanslara dokunmadıysan RAM'ler muhtemelen 4800 MHz de falan çalışıyor.

Eve geçince bahsettiğiniz programı indirip kontrol ederim, RAM'lerin düşük MHz çalışması böyle bir etki yaratır mı? Ben EXPO özelliğini açmıştım BIOS'tan.

Öncelikle ekran kartı sürücüsünü DDU ile tamamen kaldırıp NVIDIA’nın sitesinden en güncel veya bir önceki stabil sürümü yükleyerek deneyin.

BIOS güncelleyin.

Windows’ta güç seçeneklerini Yüksek Performans yapın PCI-E Güç Yönetimi’ni kapatın ve hızlı başlatmayı devre dışı bırakın. (Fast Boot'u)

EXPO'yu açmışsınız, açıkken sorun olmuyorsa öyle kalabilir ve RAM’leri MemTest86 ile kontrol edin her ihtimale karşı.

Son düzenleme:
Eve geçince bahsettiğiniz programı indirip kontrol ederim, RAM'lerin düşük MHz çalışması böyle bir etki yaratır mı? Ben EXPO özelliğini açmıştım BIOS'tan.
Expo özelliğini açtıysan bu yüzden siyah ekranda kalıyordur. Clear CMOS yapacaksın. Ramlerin düşük frekansta çalışması değil o anakartın yetmemesi sebebiyle düşük frekans çalışması zorunlu hale geliyor.

@ahmttunc @Blacksidemre

Yazdıklarınızı denedim testlerde herhangi bir problem çıkmadı. Expo açıkkende kapalıykende, ramler 6000 ve 4800de iken de, DDU ile driver silip bir önceki sürümü yükledim aynı şekilde kapanıyor.

Bundan önceki bilgisayarımda da monitörüm 3-4 saniyeliğine kapanıp tekrar açılıyordu ama bilgisayar kapanmıyordu hiç. Artık prizlerde bir problem olduğunu düşünmeye başladım. Başka prizde denedim, farklı uzatma kablosu denedim, sıfır power kablosu aldım taktım ama bir değişiklik olmadı. Genellikle oyun oynarken yapmıyor bunu, gece 2-3 gibi olay günlüklerinden baktığımda Kernel Power 41 (63) hatasını görüyorum.

Dün power supply değiştirdim, bu sabah uyandığımda gece saat 3 civarlarında yine kapanıp açıldığını gördüm. Kernel power 41 (63), 142 (173), 172 (203) hataları sırasıyla gerçekleşmiş.

Son düzenleme:
@ahmttunc @Blacksidemre

Yazdıklarınızı denedim testlerde herhangi bir problem çıkmadı. EXPO açıkkende kapalıykende, RAM'ler 6000 ve 4800'de iken de, DDU ile driver silip bir önceki sürümü yükledim aynı şekilde kapanıyor.

Bundan önceki bilgisayarımda da monitörüm 3-4 saniyeliğine kapanıp tekrar açılıyordu ama bilgisayar kapanmıyordu hiç. Artık prizlerde bir problem olduğunu düşünmeye başladım. Başka prizde denedim, farklı uzatma kablosu denedim, sıfır Power kablosu aldım taktım ama bir değişiklik olmadı. Genellikle oyun oynarken yapmıyor bunu, gece 2-3 gibi olay günlüklerinden baktığımda Kernel Power 41 (63) hatasını görüyorum.

Dün Power Supply değiştirdim, bu sabah uyandığımda gece saat 3 civarlarında yine kapanıp açıldığını gördüm. Kernel Power 41 (63), 142 (173), 172 (203) hataları sırasıyla gerçekleşmiş.

Memtest indirip RAM'leri dener misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı