R5 7500F sistem çöküyor ve oyunlarda donuyor

Yasincancii

Hectopat
Arkadaşlar 1 ay önce Sinerji gen sitesinden hazır sistem aldım ancak 1 aydır sürekli oyunlarda donup PC reset atıyor. Oyunlar bazen durduk yere kapanıyor veya crash veriyor yarım saat 1 saat içinde. Olay günlüğünde kernel 41 (63) hatası görüyorum. Önceki bilgisayarımda da aynı problemler vardı donup kapanıyordu ve crash veriyordu. Sebebi ve çözümü ne olabilir?
Sistem özellikleri:
  • MLD 500GB M500 NVMe gen4 okuma 7000 MB-yazma 4700 MB M.2 SSD (MLD22M500P21-500)
  • Corsair 16 GB Vengeance 5200MHz CL40 DDR5 AMD EXPO RAM (CMK5x16G1B52Z40A2-bulk-kutusuz)
  • ASUS Prime A620M-K 6400MHz(OC) RGB M.2 AM5 mATX DDR5 anakart.
  • AMD Wraith Stealth AMD uyumlu hava soğutucu.
  • DeepCool matrexx 55 mesh PF700 700W 80+ tempered glass ARGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
  • ASUS GeForce RTX 4070 Ti TUF Gaming O12g 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı.
  • AMD Ryzen 5 7500F 3.70 GHz 6 çekirdek 38MB AM5 5nm işlemci.

GPU driveri olarak hangi sürümü kullanıyorsunuz.

Armoury Crate uygulaması ve NVIDIA Experience uygulamalarındaki güncel driverlar yüklü.

Elektrik de sıkıntı var evet bizde de televizyon konusunda bunun benzeri yaşandı.

Nasıl çözdünüz peki? Çoklu prizi değiştirmeyi düşünüyorum ama direk duvardan gelen akımda sıkıntı varsa sorun yaratacak gibi duruyor. Eğer problem buysa.

Son düzenleyen: Moderatör:
546.65 sürümünü kullanmayın. DDU ile GPU driverini kaldırın ve 537.58 sürümünü yükleyin. Güncel NVIDIA sürücülerinde sorun var maalesef.
NVIDIA forumunda insanların yaşadığı sorunları görebilirsiniz. 1 önceki sürümde kod 43, kernel 41 ve daha birçok çeşitli mavi ekran hatası alan kişiler var. Şu anda en stabil olan sürücü 537.58 bununla dener misiniz?
Güncel sürümün sorunlarını buradan inceleyebilirsiniz

546.65 sürümünü kullanmayın. DDU ile GPU driverini kaldırın ve 537.58 sürümünü yükleyin. Güncel NVIDIA sürücülerinde sorun var maalesef.
NVIDIA forumunda insanların yaşadığı sorunları görebilirsiniz. 1 önceki sürümde kod 43, kernel 41 ve daha birçok çeşitli mavi ekran hatası alan kişiler var. Şu anda en stabil olan sürücü 537.58 bununla dener misiniz?

Teşekkür ederim kesinlikle deneyeceğim. Denedikten sonra sonucu aktarırım.

537.58 sürümünü yükleyip denedim hala devam ediyor problem. Farklı prizden farklı üçlü kablo çektim hatayı almaya devam ediyorum. Occt testine soktum 20dk %100 çalıştırdım herhangi bir kapanma olmadı. Kafayı yemek üzereyim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı