R5 7500F, Thermalright 120 Refined SE ile 80 derecelere ulaşıyor

Jezo

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 7500F için Thermalright 120 Refined SE ARGB (tek fanlı) kule tipi soğutucusunu kullanıyorum fakat işlemci yüklü oyunlarda 70-75 bazen 80'e kadar çıkıyor, termal macunum yeni kasa sirkülasyonum güzel, fan doğru takılmış, neden kaynaklı bir durumdur bu?

Bu benim soğutucunun çift versiyonu eminim daha etkili olacaktır fakat kendi kule tipi soğutucumu satmam pek mümkün değil.

EVO'dan bahsediyorsanız attığım modelle arasında 1-2 derece fark var.
Aradaki 1000TL'lik fiyat farkı daha çok estetiğe gidiyor.

Senin attığın ile adamın kullandığıni kast ediyorum EVO estetiğe kayıyor genelde doğrudur. Sıvı soğutma lazım buraya kasa akvaryumsa.

Bu benim soğutucunun çift versiyonu eminim daha etkili olacaktır fakat kendi kule tipi soğutucumu satmam pek mümkün değil.

Hocam fan hızıni arttırın veya satın satılır çünkü 1400TL'ye satarsın olmadı 1300 ekleyip 240mn sıvı soğutucu alırsın.

Senin attığın ile adamın kullandığıni kast ediyorum EVO estetiğe kayıyor genelde doğrudur. Sıvı soğutma lazım buraya kasa akvaryumsa.

Hocamın kullandığı bu.

Phantom Spirit Noctua D15 kadar performanslı bir soğutucu 240mm sıvı soğutucu kadar iyi soğutabiliyorlar.
Sıvı soğutucunun bozulma ihtimalı hava soğutucudan daha fazla olduğu için 240mm sıvı soğutucu yerine Phantom Spirit daha mantıklı olur. Ayrıca daha ucuza da gelir.

İleride 7 7800x3D geçmeyi düşünüyorum onda da kullanabilir miyim?

Benzer konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…