R5 7600 overclock 3.8'den 4.6'ya nasıl çıkartılır?

mygunay50

Hectopat
RAM
GSKILL FLARE X5 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL36 DUAL KIT SİYAH RAM
Ekran kartı
GAINWARD GEFORCE RTX 4070TI PHOENIX 12GB
Anakart
GIGABYTE B650M DS3H AM5 DDR5
İşlemci
AMD RYZEN 5 7600 MPK 3.80 GHZ 6 ÇEKİRDEK 38MB AM5
Merhaba arkadaşlar,

CPB kapalı bir şekilde 1 yıldır kullanmaktayım. 3.8 base ayarlarda Cinebench R23 puanı 10859 sıcaklık ise 50 dereceyi bulmuyor bu şekilde. Bunu 3.8'den 4.6 yapmak istiyorum ama nasıl ve ne şekilde yapabilirim bilemiyorum (overclock işleminden sonra oyunlarda sıcaklık 60-65 arası takılsa yeterli benim için). Ryzen Master videoları izledim Auto CC ve all cores seçip Curve Optimizer yapılıyor galiba, bunu yaparken CPB ve PBO'nun kapalı olması mı gerekiyor? Veya daha önce bu işlemciye overclock yapan birisi yardımcı olabilir mi?

Sıvı soğutucum: Cooler Master ML240L v2.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-26 105816.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-26 105816.png
    82,8 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
PBO açık olması gerekiyor ki zaten açıksa tüm çekirdekler 4.5 GHz hızında çalışır, soğutucu iyiyse başka ayara gerek yok zaten o soğutucu ile PBO kapatmak gereksiz, stok fan veya kalitesiz bir fan olsa uçak motoru gibi ses çıkarırdı.

Normal olarak açık geliyor olması lazım. En kötü ihtimalle çok ısınıyorsa limitlersin OBP'yi kullanmaya devam edersin. Ki sıvı soğutman iyi gerek bile yok.

BIOS'u güncelledim ben CPB otomatik açıldı onu kapattım ama birazdan PBO kontrol edeceğim. BIOS'tan sadece Precision Boost OverDrive enable yapmam yeterli mi?

PBO enhancment kısmında: 90 level 1 -5 80 seviye 1 -5 ve 70 1-5 var hangisin seçmeliyim.

Sadece PBO olan ise Auto da ve şu an CPB kapalı, hangilerini nasıl yapmam gerektiğini yazabilirseniz sevinirim :D

PBO açık olması gerekiyor ki zaten açıksa tüm çekirdekler 4.5 GHz hızında çalışır, soğutucu iyiyse başka ayara gerek yok zaten o soğutucu ile PBO kapatmak gereksiz, stok fan veya kalitesiz bir fan olsa uçak motoru gibi ses çıkarırdı.

PBO enabled yapmam yeterli mi peki? CPB kapalı olacak ve PBO enchanment ı ellemeye gerek yok galiba?

Son düzenleme:
BIOS'u güncelledim ben CPB otomatik açıldı onu kapattım ama birazdan PBO kontrol edeceğim. BIOS'tan sadece Precision Boost OverDrive enable yapmam yeterli mi?

PBO enhancment kısmında: 90 level 1 -5 80 seviye 1 -5 ve 70 1-5 var hangisin seçmeliyim.

Sadece PBO olan ise Auto da ve şu an CPB kapalı, hangilerini nasıl yapmam gerektiğini yazabilirseniz sevinirim :D

PBO enabled yapmam yeterli mi peki? CPB kapalı olacak ve PBO enchanment ı ellemeye gerek yok galiba?

İkisini enable yap hocam.

BIOS'ta ayar yaptığın yerlerin resimlerini ekler misin hocam, 4.9'a göre tam yük altında 87 derece fena değil bunu da belirteyim, normal kullanımda hiçbir zaman %100 yük altına girmez o işlemci.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı