R5 7600 overclock ile beraber aldığı CPU-Z skorları

Daha fazla  
işlemci CPU-Z skor.png

CPU-Z skorları bu şekilde. Tüm çekirdekleri elimle 5350MHz'e sabitledim özel olarak bu hızı seçme sebebim 7600X'ün Maximum'da ulaşabildiği hız olması ve 7600'le 7600X arasındaki tek fark da bu elimde overclock yapmaya müsait bir anakart var + sıvı soğutma var niye çok basit bir işlemle 7600X'in çıkabildiği tepe noktaya sabitlemeyeyim dedim ve bu Overclock'u yaptım. Bayağıdır da böyle kullanıyorum performansından da memnunum. 7600X almak yerine bunu yapmak daha mantıklı geliyor bana size de önerebilirim. Yine de bir sorayım 7600X'i olan ve 7600'ü olan arkadaşlara sizde skorlar neler? Elimdeki skorların değeri nasıl? CPU-Z'nin kendi sitesindeki diğer işlemcilerin aldığı puanlara bakınca gözüme iyi geldi ama yoğun ya da ince bilgileri olan bir CPU-Z kullanıcısı değilim o yüzden daha iyi bilirseniz sizin yazdıklarınızı da okumak isterim. Başka 7600 ve 7600X sahipleri de kendi skorlarını atarsa bir overclock yaptılarsa onu da belirtmelerini isterim. Ekstra overlock tavsiyelerine açığım ama çok da abartmayın işlemcimden memnunum ekstra yükte bindirmek istemem sadece belki daha iyi sıcaklık ya da daha iyi performans alırım falan ince ayarlarınız varsa kendi sistemimde de deneyebilirim. Bende şu an 1.225 voltaj var 5350MHz tüm çekirdekler sabit. Daha düşük voltaj da da çalışıyordu da zaten fazla güç çekmiyor ve ısınma sorunum yok diye şu voltajda bıraktım. Düşük voltajda sistem kararlılığı için iyi olmayabilir zaten herhangi bir güç çekimi ve sıcaklık sorunuyla karşılaşmadığım için bende şu anda böyle kullanıyorum. 7600 sahipleri de tabii ki benimkileri kopyalamadan kendi sistemlerinde deneme yaparak 7600X performansına ulaşabilirler hatta geçedebilirler. Hem skorlar nasıl onu soruyorum işte belki bende 1-2 tavsiye alabilirim kendi sisteminizdeki 7600 ve 7600X'leride görmek isterim. Genel muhabbet olsun zaten Nerd'üm biraz okumasını da severim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten PBO + CO yapsan 5.3 alacaksın tekli çekirdekte, çoklu çekirdekte 5.3 almanın hiçbir mantığı yok. Ayrıca AVX yüklerinde BSOD alabilirsin.

Zaten PBO + CO yapsan 5.3 alacaksın tekli çekirdekte, çoklu çekirdekte 5.3 almanın hiçbir mantığı yok. Ayrıca AVX yüklerinde BSOD alabilirsin.
Tam tersine çoklu çekirdekte lazım asıl fark onda oluyor. Stok halinde çoklu çekirdekte çalıştırırsam çok daha düşük puan alır. Oyunlarda da sabit kalmaz 5 ghz'in altına bile düşebilirim. Oynadığım oyunlar çoklu çekirdek kullanır. Video kurgularım bunların hepsi çoklu çekirdek tekli çekirdekte yaptığım bir şey yok direk. Her kullandığım program %50'nin üstüne rahat çıkartabiliyor işlemciyi hatta saf ayarları kısıp oyun içi işlemci testi yaptığımda %80 küsür kullanımlara geliyor. Video editinde de zaten yükselmeler olur 4k yaparım onları da o yüzden çoklu çekirdek lazım tekli değil. Prime95 test etmiyorum ama gerçekçi de bir test değil en azından benim için öyle. İşlemciyi yok etmek için olan bir test işlemcim sorunsuz geçebilir mi bilmiyorum ama lazım değil. Prime95 harici strese soktuğumda sorun olmuyor ki stres testlerindeki yüklere zaten günlük hayatta ulaşamıyorum o yüzden yaptığım diğer uygulamalardaki stres testleri yeter bana.

cinebencte kaç veriyor

r23
Cinebench kullanmıyorum testi daha uzun ve dosya boyutu da daha büyük, CPU-Z indir teste tıkla bitirsin kafasında, Cinebench testim yok o yüzden.

GPU'dan render almak varken işlemciden render almak pek mantıklı değil. Ayrıca oyunlar fazla çekirdek kullansa dahi hafif yüklerde(Oyun vb.) 5.3'e çıkabilir PBO + CO ile zaten.

Statik OC render süresinde de gözle görülür bir fark sağlamayacak, en fazla %5 civarıdır 6 çekirdekte.

GPU'dan render almak varken işlemciden render almak pek mantıklı değil. Ayrıca oyunlar fazla çekirdek kullansa dahi hafif yüklerde(Oyun vb.) 5.3'e çıkabilir PBO + CO ile zaten.

Statik OC render süresinde de gözle görülür bir fark sağlamayacak, en fazla %5 civarıdır 6 çekirdekte.
Video editlerken işlemci kullanımlarının attığım dosyalara göre ve bu dosyalarda 4k ve buna bağlı olarak işlemci kullanımı yükseliyor edit içinde, render'dan bahsetmedim. Her zaman her türlü kullanımda 5350MHz'de sabit çalışsın diye bunu yaptım. Normalde ilk stres testine soktuğumda 4.7'ye falan düşüyordu galiba stok halinde öyle bir şeydi. Yaptığım overclock'un performans artışını günlük kullanımda hissediyorum. Oynayan bir şey istemiyorum sabit 5350MHz istiyorum tam yükte de öyle çalışsın daha basit işlerde de. Ekstra güç çekmesiyle ilgili derdim yok, işlemci serin öyle anakarta zarar verecek kadar yüksek değerlere ulaşmıyor hatta düşük bile 7000 serisinin diğer işlemcilerine göre. Statik sabit hedeflediğim MHz'de kararsızlık çıkmadan tam yükte bile kalabilmesi hedeflediğim şey. Çoğu oyunda 60 derece görmekte bile zorlanıyor işlemci şuanda ekstra daha tasarruflu yöntemlere girmek biraz güç çekimi açısından faydalı olabilir ama ne ihtiyacım olan bir şey ne de sistemim şuan kararlıyken dokunmak isteyeceğim bir şey o yüzden ben şuan ki ayarlarımda statik 5350MHz'de çalıştırmaktan memnunum. Ekstra hızlandırtmayı düşünebilirim ama bir şeyleri kısmayı düşünmem olacaksa sistem daha kararlı olsun daha hızlı çalışsın ama bir şeyleri limitleme düşüncesinde değilim. Biraz tasarruf yapacak o olacak diye istediğim gibi çalışan kararsızlığı olmayan sisteme de dokunmam aradığım şey bu değil zaten. Voltaj düşürebilirim ki şuan zaten yüksek değil diye düşünüyorum ama voltaj için tavsiye alırım ama şuan ki statik overclock mantığında kalıcam. Voltaj düşürme gibi bir niyetim yok ama birisi derse daha düşükte çalışabilir falan bi denerim ekstra da ufak bir voltaj veriyorum zaten direk sistemin çökmemesi için gereken minimum voltajda değil sistemi rahat çalıştırabileceğim voltajda kullanıyorum ama çok detaylı test etmedim voltajı o yüzden öneriye göre düşürüp de test edebilirim.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı