R5 7600, RTX 5070 sistem ısınıyor mu?

Darth Rüzgar

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Lexar Thor RGB 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL38
Ekran kartı
GALAX GeForce RTX 5070 12 GB
Anakart
ASUS TUF GAMING B850-E
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600
Bilindik bir siteden tavsiye sistem almıştım. Galax RTX 5070 2 fanlı model, işlemci AMD Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB model soğutucu aldım. Eve geldiğinde bir tek ekran kartını takarak sistemi kullanmaya başladım. Oyunlarda ekran kartım 78 dereceleri, işlemcim ise 83 dereceleri görüyordu. Ben de merak ettim, araştırdım. Bir YouTuber aynı sistemle (tek fark RAM'ler aynı modelin 16 GB versiyonu ve soğutucu da Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2) benden yaklaşık 15 derece daha düşük sıcaklık gördüğünü fark ettim. Ekran kartı 62 derece, işlemcisi ise 72-74 arası derecelerde geziyordu oyunda. Aynı oyunda benden çok daha serin geziniyordu. Ben anlamadım bu işi. Yani neden olabilir?

Bilindik bir siteden tavsiye sistem almıştım. Galax RTX 5070 2 fanlı model, işlemci AMD Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB model soğutucu aldım. Eve geldiğinde bir tek ekran kartını takarak sistemi kullanmaya başladım. Oyunlarda ekran kartım 78 dereceleri, işlemcim ise 83 dereceleri görüyordu. Ben de merak ettim, araştırdım. Bir YouTuber aynı sistemle (tek fark RAM'ler aynı modelin 16 GB versiyonu ve soğutucu da Thermalright Assassin Spirit 120 Plus v2) benden yaklaşık 15 derece daha düşük sıcaklık gördüğünü fark ettim. Ekran kartı 62 derece, işlemcisi ise 72-74 arası derecelerde geziyordu oyunda. Aynı oyunda benden çok daha serin geziniyordu. Ben anlamadım bu işi. Yani neden olabilir?

GTA V aynı ekran kartı 53 derece %30 kullanım sizde bir problem olabilir hocam bende de çift fanlı.

GTA V aynı ekran kartı 53 derece %30 kullanım sizde bir problem olabilir hocam bende de çift fanlı.
%30 kullanımda benimki de çok ısınmıyor hocam bu ağır kullanımlarda oluyor.

Normal değerler bence hocam. Ekran kartı 85 geçerse işlemci de 90 dereceyi geçerse sıkıntı olabilir.
Evet ama başkası 62 derece alıyorken benim sistemimin farkı ne yani her şey tıpatıp aynı soğutucuyla ramler farklı. Tabi kafaya da çok takmamak lazım haklısınız hocam. Belki pek anlamam ama kasanın üst kısmına fan takabilirim.

Bilindik bir siteden tavsiye sistem almıştım. Galax RTX 5070 2 fanlı model, işlemci AMD Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB model soğutucu aldım. Eve geldiğinde bir tek ekran kartını takarak sistemi kullanmaya başladım. Oyunlarda ekran kartım 78 dereceleri, işlemcim ise 83 dereceleri görüyordu. Ben de merak ettim, araştırdım. Bir YouTuber aynı sistemle (tek fark RAM'ler aynı modelin 16 GB versiyonu ve soğutucu da Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2) benden yaklaşık 15 derece daha düşük sıcaklık gördüğünü fark ettim. Ekran kartı 62 derece, işlemcisi ise 72-74 arası derecelerde geziyordu oyunda. Aynı oyunda benden çok daha serin geziniyordu. Ben anlamadım bu işi. Yani neden olabilir?
Gördüğün youtuber büyük ihtimalle sıvı soğutucu kullanıyordur.

O ekran kartı ve işlemci soğutucuyla aldığın değerler berbat. Furmark - P95 falan olsa güzel değerler diyeceğim ama bir oyunda böyle yeni nesil bir kart ve işlemcinin sıcaklığı kabul edilebilir değil.

Kasanın marka ve modeli nedir? Eğer mesh bir kasaysa sıkıntı daha büyük demektir.

Xpg valor mesh 750w kasa
O ekran kartı ve işlemci soğutucuyla aldığın değerler berbat. Furmark - P95 falan olsa güzel değerler diyeceğim ama bir oyunda böyle yeni nesil bir kart ve işlemcinin sıcaklığı kabul edilebilir değil.

Kasanın marka ve modeli nedir? Eğer mesh bir kasaysa sıkıntı daha büyük demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı