R5 7600 sistem tam kapasitede çalışıyor mu?

ardabardakarda

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar, başlıktan pek bir şey anlamamış olabilirsiniz fakat ben bilgisayarımın tam kapasite çalıştığını düşünmüyorum.
Örneğin işlemcim bazı işlemlerde (Minecraft'ta uçarken, Windows Defender tarama yaparken, veya bir program açarken) aşırı ısınıyor en basit bir oyunu açarken bile bilgisayar jet motoru gibi çalışıyor. Örnek olarak şu an Windows Defender tam tarama yapıyorum ve sıcaklık ortalaması 80 derecede (R5 7600 ID-Cooling X240 frostlow Lite) geziyor.
Bilgisayarı ilk kurduğumda RAM'ler için bir ayar olduğunu (XMP diye hatırlıyorum) duymuştum ve BIOS'tan bu ayarı açmıştım fakat onun dışında bir ayar değiştirmedim.
Sizce bu değerler normal mi bilgisayardamı bir sıkıntı var?
Ekran kartı: PNY XLR8 GeForce RTX 4070 İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 RAM: 16x2 = 32 GB DDR5 XPG Lancer Black Anakart: ASRock B650M pg riptide SSD: XPG Gammix S70 Blade sıvı soğutma: ID-Cooling frostlow X 240 Lite kasa: DeepCool CG540.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, başlıktan pek bir şey anlamamış olabilirsiniz fakat ben bilgisayarımın tam kapasite çalıştığını düşünmüyorum.
Örneğin işlemcim bazı işlemlerde (Minecraft'ta uçarken, Windows Defender tarama yaparken, veya bir program açarken) aşırı ısınıyor en basit bir oyunu açarken bile bilgisayar jet motoru gibi çalışıyor. Örnek olarak şu an Windows Defender tam tarama yapıyorum ve sıcaklık ortalaması 80 derecede (R5 7600 ID-Cooling X240 frostlow Lite) geziyor.
Bilgisayarı ilk kurduğumda RAM'ler için bir ayar olduğunu (XMP diye hatırlıyorum) duymuştum ve BIOS'tan bu ayarı açmıştım fakat onun dışında bir ayar değiştirmedim.
Sizce bu değerler normal mi bilgisayardamı bir sıkıntı var?
ekran kartı: PNY XLR8 GeForce RTX 4070 işlemci: AMD Ryzen 5 7600 RAM: 16x2 = 32 GB DDR5 XPG Lancer Black anakart: ASRock B650M pg riptide SSD: XPG Gammix S70 Blade sıvı soğutma: ID-Cooling frostlow X 240 Lite kasa: DeepCool CG540.

O sıvı soğutma Lite versiyonu, Lite versiyonu gösterişten başka bir şey değil, yani çöp.

Sıcaklıklarınız 85 dereceyi geçmediği sürece sıkıntı yok.

Boşa mı almış oldum yani ama bu sıcaklık artışı yalnızca program açarken veya oyunda grafik ayarı değiştirince oluyor+kasa mesh değil.

Kasa mesh olması önemli değil sıvı soğutucu üstwe takılı olsa, ama mesh osla 5 6 derece fark ederdi. Bir anlığına çıkıyorsa sıcaklık normal. Uygulama açarken ve oyunda işlem yaparken (grafik ayarı değiştirmek gibi) %100 kullandığı için kendini ısınıcaktır. Sıcaklık değerleriniz çok iyi, AMD 7000 serisinde sıcaklık artsada frekans düşmüyor.

Kasa mesh olması önemli değil sıvı soğutucu üstwe takılı olsa, ama mesh osla 5 6 derece fark ederdi. Bir anlığına çıkıyorsa sıcaklık normal. Uygulama açarken ve oyunda işlem yaparken (grafik ayarı değiştirmek gibi) %100 kullandığı için kendini ısınıcaktır. Sıcaklık değerleriniz çok iyi, AMD 7000 serisinde sıcaklık artsada frekans düşmüyor.
Evet bir anlık artıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı