R5 7600X & RTX4070 Super sistem darboğaz yapar mı?

Eren2401

Femtopat
Daha fazla  
ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super EVO ekran kartı

AMD Ryzen 5 7600X işlemci

ASUS Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart

Arkadaşlar bunlar alınır mı sizce? Darboğaz falan yapar mı?

Hayır yapmaz, ben de R5 7600 ile 4070 Super´i 1080p´de kullanıyorum hiçbir problem yok. Ancak 7600X yerine 7600 tercih etmek daha mantıklı olacaktır. X ibareli işlemciler gereksiz ısınıyor. Tek tek topluyor iseniz mümkünse ASUS Dual 4070 Super almak yerine, Galax RTX 4070 Ti alınabilir.

Hiçbir sorun olmaz, uyumlu hayırlı olsun.

Şunu da eklemek isterim 80+ sertifikalı PSU almaya bakın, PSU'yu alırken Altın veyahut Platinyum alın Bronz bu sisteme ayıp kalır. Walt değer ise 750 veyahut hafif üstü olursa iyi olur. Sistem yeniye dönük olur.

Hayır yapmaz, ben de R5 7600 ile 4070 Super´i 1080p´de kullanıyorum hiçbir problem yok. Ancak 7600X yerine 7600 tercih etmek daha mantıklı olacaktır. X ibareli işlemciler gereksiz ısınıyor. Tek tek topluyor iseniz mümkünse ASUS Dual 4070 Super almak yerine, Galax RTX 4070 Ti alınabilir.
X ibareli işlemcilerin ısındığı ne malum hocam? OC yaptığın yok işlemciye. Zaten X işlemciyi kullanacak kişi render da daha avantajlı bunu belirteyim.

Son düzenleme:
Test videolarını izleyebilirsiniz.
Aralarında derece farkı var, o konuda haklısınız fakat X'de güç tüketimi daha fazla. Hayli hayli arada fark var. Fakat bu derece 3-4 derece, arkadaşın ne amaçla kullanacağına kalmış artık. YouTube veyahut başka bir platformlarda videoları renderlamak için X'i tercih edebilir. Zaten neredeyse güç konusunda hafif kafa kafalar fakat X daha iyi kaldığını söyleyebilirim size.

Aralarında derece farkı var, o konuda haklısınız fakat X'de güç tüketimi daha fazla. Hayli hayli arada fark var. Fakat bu derece 3-4 derece, arkadaşın ne amaçla kullanacağına kalmış artık. YouTube veyahut başka bir platformlarda videoları renderlamak için X'i tercih edebilir. Zaten neredeyse güç konusunda hafif kafa kafalar fakat X daha iyi kaldığını söyleyebilirim size.

Arada ki sıcaklık değeri ortalama 7-8 derece oluyor. Render almaktan bahsettiniz, evet render için güzel bir işlemci ancak konu sahibi bundan bahsetmemiş, yani render alacak kafa yapısı ile bakmamak lazım. Ayrıca aralarında da fiyat farkı olduğunu unutmamak gerekiyor. Sıfır fiyatları ile aralarında en az 1200TL fark oluyor. Hem 1200TL fazla ödemek var hem de 7-8 derece daha sıcak çalışmak var. Ben Şahsen almazdım. Ancak bu konu sahibinin karar vereceği bir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı