R5 7600X ve 4070 Ti için monitör tavsiyesi

sum41

Kilopat
AMD Ryzen 5 7600X 6-Core Processor 4.70 GHz.
4070 Ti Ekran Kartı

Ekran kartı ve işlemciye uygun bir monitör almak istiyorum. 4K kullanmam mümkün mü, yoksa 2K mı almalıyım?

Öncelikle Curved monitör sevmiyorum. Normal IPS monitör önerirseniz sevinirim. 2K monitör için bütçem 15K civarında. Bu sisteme 4K olur derseniz bütçeyi yukarı çekebilirim.

Bir ara MacBook Pro kullanmıştım. O görüntü kalitesi çok hoşuma gitmişti. OLED ekran olarak mı geçiyor bilmiyorum ama o tarz bir monitör olursa, belirttiğim bütçe dışında da önerebilirsiniz.

Şu an kullandığım monitör:
AOC Gaming 24G2SPU

Ayrıca şu an kullandığım monitörü yan ekran olarak kullanabilir miyim?

4070 Ti ekran kartı

Ekran kartı ve işlemciye uygun bir monitör almak istiyorum. 4K kullanmam mümkün mü, yoksa 2K mı almalıyım?

Öncelikle Curved monitör sevmiyorum. Normal IPS monitör önerirseniz sevinirim. 2K monitör için bütçem 15k civarında. Bu sisteme 4K olur derseniz bütçeyi yukarı çekebilirim.

Bir ara MacBook Pro kullanmıştım. O görüntü kalitesi çok hoşuma gitmişti. OLED ekran olarak mı geçiyor bilmiyorum ama o tarz bir monitör olursa, belirttiğim bütçe dışında da önerebilirsiniz.

AOC Gaming 24G2SPU

Yan ekran olarak kullanabilirsiniz. 2K bu sistem için ideal olandır.

Ortalama fiyatta iyi bir monitör.

4070 Ti Ekran Kartı

Öncelikle Curved monitör sevmiyorum. Normal IPS monitör önerirseniz sevinirim. 2K monitör için bütçem 15K civarında. Bu sisteme 4K olur derseniz bütçeyi yukarı çekebilirim.

AOC Gaming 24G2SPU

Kullanabilirsin 4070 ti 4 k kartı değil maalesef.

Sistemin güçlü olduğu için 4K kullanabilirsin ama 4070 Ti, yüksek FPS almak için daha çok 2K’da performans gösteriyor. Eğer rekabetçi oyunlar oynuyorsan 2K 165Hz-240Hz bir monitör daha mantıklı olur. Görsellik senin için daha önemliyse ve bütçeyi artırabilirim diyorsan 4K da iyi bir seçenek.

MacBook Pro’daki ekranlar genelde Mini-LED ya da Retina (yüksek PPI’lı IPS) olduğu için görüntü kalitesi çok iyi. Benzer bir deneyim için OLED veya Mini-LED IPS panelli bir monitör bakabilirsin. LG UltraGear 32GQ950 gibi bir model 4K ve iyi renk doğruluğu sunuyor. Eğer 2K alacaksan Gigabyte M32U veya Dell Alienware AW3225QF gibi IPS ekranlar da işini görebilir.

Yan ekran olarak AOC 24G2SPU’yu kullanabilirsin, görüntü açısından sıkıntı olmaz ama 144Hz’den 4K/2K’ya geçince farkı hissedersin. Özellikle renk kalibrasyonu fark edilebilir, ama ikinci ekran olarak gayet rahat kullanırsın.

4070 Ti Ekran Kartı

AOC Gaming 24G2SPU

Günümüz oyunlarını 60-75 FPS alırsın 4K da ama sonrasında FPS düşüşüşleri başlar. 1-2 yıl idare eder sonrasında ya yeni ekran kartı ya da yeni monitör almak zorunda hissedersin en mantıklısı ilk yorumu yapan arkadaşın önerdiği monitörü almak.

Bunların görüntü kaliteleri nasıl oluyor bilmiyorum ama 4K almadığım sürece OLED'e falan girmemek daha mantıklı sanırım. Tavsiyenizi değerlendireceğim.

Curved (kavisli) monitör bana yaramaz ama belki bu konuyu takip eden başka arkadaşlar için güzel bir öneri olabilir.😊

Sistemin güçlü olduğu için 4K kullanabilirsin ama 4070 Ti, yüksek FPS almak için daha çok 2K’da performans gösteriyor. Eğer rekabetçi oyunlar oynuyorsan 2K 165Hz-240Hz bir monitör daha mantıklı olur. Görsellik senin için daha önemliyse ve bütçeyi artırabilirim diyorsan 4K da iyi bir seçenek.

MacBook Pro’daki ekranlar genelde Mini-LED ya da Retina (yüksek PPI’lı IPS) olduğu için görüntü kalitesi çok iyi. Benzer bir deneyim için OLED veya Mini-LED IPS panelli bir monitör bakabilirsin. LG UltraGear 32GQ950 gibi bir model 4K ve iyi renk doğruluğu sunuyor. Eğer 2K alacaksan Gigabyte M32U veya Dell Alienware AW3225QF gibi IPS ekranlar da işini görebilir.

Yan ekran olarak AOC 24G2SPU’yu kullanabilirsin, görüntü açısından sıkıntı olmaz ama 144Hz’den 4K/2K’ya geçince farkı hissedersin. Özellikle renk kalibrasyonu fark edilebilir, ama ikinci ekran olarak gayet rahat kullanırsın.
LG UltraGear 32GQ950'yi Türkiye'de bulamadım ama incelemesini izledim, gayet güzel duruyor. Keşke burada olsaydı, düşünebilirdim.
Gigabyte M32U ise 4K olarak geçiyor, bu da düşünülebilir ama genel olarak 4K'yı tavsiye etmiyorsunuz.
Dell Alienware AW3225QF curved, bu yüzden onu geçiyorum. 😊

Bu arada, Baldur’s Gate 3 herhalde oynadığım oyunlar arasında sistemi en çok zorlayacak olanıdır. Rekabetçi olarak da ara sıra LoL oynuyorum. FPS oyunlarıyla ise hiç aram yok.
Günümüz oyunlarını 60-75 FPS alırsın 4K da ama sonrasında FPS düşüşüşleri başlar. 1-2 yıl idare eder sonrasında ya yeni ekran kartı ya da yeni monitör almak zorunda hissedersin en mantıklısı ilk yorumu yapan arkadaşın önerdiği monitörü almak.
Hem size hem de diğer arkadaşlara sorayım: Yukarıda söylediğim oyunlardan yola çıkarak, 4K monitör aldığım takdirde çok fazla sıkıntı yaşar mıyım? Oyunlar haricinde Blender, Photoshop, Unity gibi programlar da kullanıyorum. Aslında niyetim, almışken iyisini almak. Eğer "Çok sıkıntı yaşamazsın, 4K al" derseniz ona göre düşüneyim, yoksa "Boş ver kardeşim, 4K’yı alma, kafan ağrır; 2K al geç" mi dersiniz?

İleride muhakkak sistemde değişiklik yapacağım ama şimdilik bana yetiyor. Ne zaman değişiklik yapacağımı ise bilmiyorum.
Hz çok büyük fark yaratıyor mu? Eğer yaratıyorsa hangi durumlarda etkisini hissederim?

Hepinize çok teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı