Çözüldü R5 7640HS RTX 3050 Valorant'ta düşük FPS ve %50 işlemci kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

MugenImano

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD7640HS+RTX3050(6GB)
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3050 (6GB)
İşlemci
AMD Ryzen 5 7640HS
Ekran Görüntüsü (277).png

Ekran Görüntüsü (278).png

İşlemci ve ekran kartı kullanımı göründüğü gibi. Daha fazla FPS almak istiyorum, önerebileceğiniz bir ayar var mı? Bu kullanım bir sorun mu, çözümü nedir?

Hocam oyuna ekran kartı için öncelik vermeyi deneyebilirsiniz.
Oyun modu ayarını açabilirsiniz.
Windows performans ayarlarını en iyi görünümden en iyi performansa çekebilirsiniz.
Yapılışını bilmedikleriniz varsa hepsini yazabilirim sormanız yeterli.

Aldığınız FPS normal?
işlemciyi az kullanması fps'i etkilemez mi?Yoksa oyunla mı alakalı

Hocam oyuna ekran kartı için öncelik vermeyi deneyebilirsiniz.
Oyun modu ayarını açabilirsiniz.
Windows performans ayarlarını en iyi görünümden en iyi performansa çekebilirsiniz.
Yapılışını bilmedikleriniz varsa hepsini yazabilirim sormanız yeterli.
Laptopta performans ayarları yapılı bu halde,sadece kullanımla alakalı bi sıkıntı var mı,bu sistemde almam gereken fps bu mudur?

İşlemciyi az kullanması FPS'i etkilemez mi? Yoksa oyunla mı alakalı

Laptopta performans ayarları yapılı bu halde, sadece kullanımla alakalı bir sıkıntı var mı, bu sistemde almam gereken FPS bu mudur?

Hocam basit ayarlarla 300-350 civarı yaparsınız ama ne gerek var? Ekranınız zaten Max 165hzdir.

Hocam aslında 300-350 alsam güzel olur, 280Hz monitör bağlamayı düşünüyorum laptopa. Harbi ayarları biliyorsan, söylersen sevinirim.

Hocam öncelikle başlangıç uygulamalarından ve arka plan uygulamalarından gereksiz olanları kapatın,%temp% yapın, laptopu şarja takılı oynayın, Windows güç ayarlarından performansa alın, laptopun ssdsinin Full dolu olmadığına dikkat edin, Xbox Game Bar'ı kapatın. Bunları yaparsanız laptop tam performansta çalışacaktır.
Ayrıca Valorant'ın kullanacağı ekran kartını NVIDIA yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı