R5 5600X - RTX 4060 sistem CS2'de 150-170 FPS'in üzerine çıkmıyor

Kaç W güç tüketiyor hocam? İşlemci frekansı kaç?
Hocam kasanın kapağını bir açtım 73-70 derecelere falan düştü. Sanırım sorun soğutucuda olmalı. Watt olarak Average 57W diyor. Frekans olarak neye bakacağım bilmiyorum MHz olarak diyor iseniz Average 804 diyor. Bu yazdıklarımda arkada herhangi bir oyun açık değil. İsterseniz VALORANT falan açıp tekrar söyleyebilirim.

OCCT'nin stres testi olması lazım hocam kendi. Onda deneyebilirsiniz. Şöyle söyleyeyim bende 105W modu kapalıyken tam yükte 80W(72-73 derece 240mm sıvı soğutmayla) civarı çekiyordu. 80W'tan çok az bir değerde tepe yaparsa termal throttle olabilir.

OCCT'nin stres testi olması lazım hocam kendi. Onda deneyebilirsiniz. Şöyle söyleyeyim bende 105W modu kapalıyken tam yükte 80W(72-73 derece 240mm sıvı soğutmayla) civarı çekiyordu. 80W'tan çok az bir değerde tepe yaparsa termal throttle olabilir.
1762027322822.png

Hocam yanlış mı doğru mu pek fikrim yok ama 10 dakikalık minik bir test yaptım CPU ile ilgili olan bölümden ve sonuçlar bu şekil. Yanlışım olursa düzeltirseniz sevinirim çünkü bu konularla ilgili pek alakam yok kusura bakmayın.

Evet hocam, uygun. Soğutucunuz yetersiz geldiği için termal throttling yaşıyorsunuz. Yani işlemci kendini kısıyor. Yeni soğutucu almanızı öneririm. Zira Wraith Stealth'ın kendine hayrı yok.

Evet hocam, uygun. Soğutucunuz yetersiz geldiği için termal throttling yaşıyorsunuz. Yani işlemci kendini kısıyor. Yeni soğutucu almanızı öneririm. Zira Wraith Stealth'ın kendine hayrı yok.
Hocam peki önerseniz ne önerirsiniz?
Power Boost VK-P1900B kasam var (anakartım b450m s2h) ve arkadaşım AK400 önerdi. Hayır diyemedim tabiki şıkta duruyordu ama Thermalright Peerless Assassin 120 SE'de tatlı durmuyor değil. Siz ne önerirsiniz?

Bir saniye, işlemciniz 9600X sanıyordum. Moderatör başlığı değiştirmiş olmalı. Ben işlemcinizin 9600X olduğunu var sayarak yorum yapmıştım. Bundan önce yazdıklarımı ciddiye almayın.

5600X'in o sıcaklıklara çıkmaması lazım. En son ne zaman termal macun değiştirildi? @ucakkullaniyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı