R5 M330 düşük performans veriyor

GeometricQ

Centipat
İyi forumlar arkadaşlar. Bilgisayarım HP AC-118-NT. Karşılaştırma yapılan laptopun YouTube'daki LoL FPS değerleri en yüksek ayarlarda 60 FPS civarı iken benim laptopum en düşük ayarlarda 30 FPS. Sorun ile ilgili tahmin ve önerilerinizi alabilir miyim?

AMD yerine dahili Intel HD Graphics kartı ile oynuyor olabilir misiniz?
Şu an bakıma verdim kontrol ediyorlar. Ama harici ile oynadığımı afterburner'dan görebiliyordum.
Aygıt yönetici> Görüntü bağdaştırıcıları kısmını SS atın.
Şu an bakımda vermeden önce orada da bir anormallik yoktu ekran kartını görüyordu etkindi ve son sürümdü.

Görünen GPU'nun harici olduğuna emin misiniz? GPU1 ve GPU2 olarak gözükmesi lazım, hangi isme karşılık geliyorsa o kullanılıyor olmalı.
Evet eminim afterburner ayarlarından kendim ayarlamıştım nasıl yazması gerektiğini. Bilgisayar hiç temiz format kurulum ve bakım görmedi o nedenle verdim şu an hepsi yapılıyor. Ekran kartını görüyor kontrol ettik bir sıkıntı yok dediler. Bilgisayarı aldığımda tekrar deneyeceğim; sadece merak ettim acaba sorun neyden kaynaklı diye. Çünkü hâlâ bilgisayarı aldığımda sorunla karşılaşma korkum var. Bu arada bu soruna virüs sebep olabilir mi?

Oyun içi kullanım değerlerinden herhangi biri %100 oluyorsa, veya boştayken anormal kullanım değerleri görünüyorsa zararlı yazılım olma ihtimali vardır.

Bilgisayarınız geldiğinde bizi bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.

Bu işlerden pek anlamıyorum ama trojan tespit edildi filan diyordu, arkadaşımın flashını taktığımda musallat filan girdi bilgisayara onlardan da olabilir dediğiniz gibi. Temiz format ve kurulum düzeltir sanırım bu durumu son zamanlarda ders dinlerken kapandığı bile olmuştu. Bilgisayar gelince bilgilendireceğim sizi.
Oyun içi kullanım değerlerinden herhangi biri %100 oluyorsa, veya boştayken anormal kullanım değerleri görünüyorsa zararlı yazılım olma ihtimali vardır.

Lolde değerler bu şekilde. Göründüğü gibi ekran kartını kullanıyor bilgisayar. Ama bu bilgisayarın çok daha iyi sonuç vermesi gerekmiyor mu? En düşük ayarlarda 60fps sabit olduğunda da pek rahat hissettirmiyor, 120 veya 244 veya limitsiz vs. olduğunda da rahat hissettirmiyor belli bir fps sıkıntısı var hâlâ. Her şey güncel. Ekran kartı yazılımında da oyuna göre tavsiye edildiği gibi ayarlar yaptım. Güç seçenekleri yüksek performansta. Format atıldı kurulum yapıldı. İç temizlik ve macun bakımları da yapıldı. Sorun ne olabilir?
Bu işlerden pek anlamıyorum ama trojan tespit edildi filan diyordu, arkadaşımın flashını taktığımda musallat filan girdi bilgisayara onlardan da olabilir dediğiniz gibi. Temiz format ve kurulum düzeltir sanırım bu durumu son zamanlarda ders dinlerken kapandığı bile olmuştu. Bilgisayar gelince bilgilendireceğim sizi.

Lolde değerler bu şekilde. Göründüğü gibi ekran kartını kullanıyor bilgisayar. Ama bu bilgisayarın çok daha iyi sonuç vermesi gerekmiyor mu? En düşük ayarlarda 60fps sabit olduğunda da pek rahat hissettirmiyor, 120 veya 244 veya limitsiz vs. olduğunda da rahat hissettirmiyor belli bir fps sıkıntısı var hâlâ. Her şey güncel. Ekran kartı yazılımında da oyuna göre tavsiye edildiği gibi ayarlar yaptım. Güç seçenekleri yüksek performansta. Format atıldı kurulum yapıldı. İç temizlik ve macun bakımları da yapıldı. Sorun ne olabilir?
Dipnot: Amd'nin yazılımının gösterdiği değerler bunlar.
@Recep Baltaş sevgili Recep bey bu konu hakkında bir fikriniz var mıdır?

Dosya Ekleri

• 20201009_230856.jpg
    20201009_230856.jpg
    120,7 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı